21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinorul dependent de spargeri a dat din nou lovitura

Minorul dependent de spargeri a dat din nou lovitura

Ovidiu Laurentiu T., de 14 ani, din Târgu Jiu, care are la activ 14 spargeri de institutii publice, apartamente si sedii de firme, a comis-o din nou.


Minorul pentru care politistii gorjeni au rezervat un dulap pentru a depozita dosarele in care este cercetat pentru furt a dat o noua spargere la un magazin din Târgu Jiu. Un caz nemaiintâlnit in istoria Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj, prin perseverenta cu care isi desfasoara „activitatea“, Ovidiu Laurentiu T. cunoaste pe ca pe propriile buzunare sectiile Politiei Municipale, unde si-a petrecut o parte din copilarie.


Neobosit in a dobori record dupa record, in ceea ce priveste inventivitatea si numarul de dosare penale, baiatul, care a renuntat la scoala, va fi in sfârsit pus in fata faptului implinit, urmând sa fie supus unei expertize psihiatrice. Acesta a implinit 14 ani si poate fi consultat de un medic specialist, pentru a se stabili daca are discernamânt. In conditiile in care nu sufera de vreo boala psihica, Ovidiu Laurentiu va putea sa fie tras la raspundere penala.


S-a multumit cu un magazin


Ultima spargere data de minorul recordman la furturi a avut loc in urma cu doua zile, când Politia Municipiului Târgu Jiu a fost sesizata ca, pe timpul noptii, persoane necunoscute au patruns prin efractie intr-un magazin situat pe strada 9 Mai, iar de aici au sustras bunuri si bani, prejudiciul fiind estimat la suma de 1.400 de lei. Echipa operativa din cadrul subunitatii de politie amintite a efectuat cercetarea la fata locului, politistii din cadrul Biroului Investigatii Criminale stabilind ca autorul spargerii este nimeni altul decât minorul Ovidiu Laurentiu, vechiul client al oamenilor legii. Acesta a fost depistat intr-un club de internet din municipiu, având asupra lui 810 lei, suma provenita din furt.


Banii recuperati au fost restituiti unitatii pagubite. Cercetarile continua cu autorul in stare de libertate, baiatul fiind anchetat pentru comiterea infractiunii de furt calificat. De precizat ca, in cursul anului 2006, politistii din cadrul Biroului Investigatii Criminale au probat comiterea a 14 fapte de furt calificat comise de minorul Ovidiu Laurentiu, insa acesta nu a putut fi tras la raspundere penala, dat fiind faptul ca nu implinise vârsta de 14 ani.


Spargere prin acoperis


Tânarul a devenit faimos dupa ce a spart anul trecut un notariat din Târgu Jiu, in care a patruns prin acoperis, si a furat 58.000 de lei. Ovidiu Laurentiu a recidivat si a jefuit si un birou de executor judecatoresc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU