3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCirculatia pe linia de tramvai, legala... dupa noroc

Circulatia pe linia de tramvai, legala… dupa noroc

Daca ai ghinionul sa vina tramvaiul si nu-i faci loc, te paste o amenda… de milioane.


Sanctiunile primite de conducatorii auto care se baga in fata la semafor pentru a evita cozile, intinse uneori pe zeci sau sute de metri, au stârnit vii controverse. Soferii sanctionati au scotocit prin Codul Rutier si au gasit o portita pentru a-si salva permisul de conducere. Pentru a lamuri asemenea dispute, Politia Rutiera craioveana s-a hotarât sa faca lumina. La intrebarea daca este legal ca soferii sa se bage la semafor pe linia de tramvai, in locurile neprevazute cu refugiu, raspunsul politistilor este simplu: e legal, dar trebuie sa ai si noroc.


Dupa bafta, si rasplata


Art. 103 din Regulamentul de aplicare a Codului Rutier mentioneaza: „Pe drumul public cu cel mult doua benzi pe sens si cu o a treia banda pe care este amplasata linia tramvaiului lânga axul drumului, conducatorii de vehicule pot folosi aceasta banda, cu obligatia sa lase libera calea tramvaiului, la apropierea acestuia“. Dupa cum spun si politistii, textul de lege este suficient de clar. „Daca nu vine tramvaiul, conducatorul auto nu savârseste nici o ilegalitate. Daca vine tramvaiul, insa, conducatorul auto trebuie sa-i faca loc. Ar avea urmatoarele posibilitati: fie isi continua drumul pe culoarea rosie a semaforului, caz in care i se ia permisul, fie se baga in fata coloanei care asteapta la semafor, caz in care iarasi ramâne fara permis, fie ramâne pe loc, situatie in care este amendat. Asadar, este legal doar daca ai noroc sa nu vina tramvaiul din spate“, a declarat inspectorul principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Craiova.


Prin urmare, politistii de la Circulatie nu-i sfatuiesc pe soferi sa-si forteze norocul si sa se bage pe linia de tramvai, in intersectii precum cea din Valea Vlaicii, din Craiova. Nu de alta, dar poate apare tramvaiul… Si poate e si vreun politist prin zona…


Sanctiune


Conducatorii auto care circula pe linia de tramvai fara sa lase libera calea la apropierea acestuia risca o amenda intre 6-8 puncte de penalizare, adica de la 234 la 312 lei (2.340.000 – 3.120.000 de lei vechi).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII