13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalReguli noi la vama

Reguli noi la vama

Procedurile vamale care trebuie indeplinite pentru aplicarea uniforma a legislatiei vamale comunitare, incepând cu 1 ianuarie 2007, având in vedere specificul transportului de marfuri pe fluviul Dunarea, care are si statutul de cale fluviala internationala, au fost stabilite intr-o declaratie comuna româno-bulgara, la Bruxelles. Declaratia a fost semnata de Gelu Stefan Diaconu, vicepresedinte al ANAF si conducator al Autoritatii Nationale a Vamilor din România, si Assen Assenov, directorul general al Agentiei Nationale a Vamilor din Republica Bulgaria. In actul oficial sunt mentionate principalele responsabilitati ale birourilor vamale amplasate pe malurile Dunarii, acestea fiind in România: Calafat, Bechet, Corabia, Turnu Magurele, Zimnicea, Giurgiu, Giurgiu Zona Libera, Braila, Galati si Tulcea, respectiv in Bulgaria: Vidin, Lom, Oreahovo, Somovit, Svistov, Russe, Tutrakan si Silistra, precum si documentele care trebuie prezentate pentru dovada statutului comunitar al marfurilor.


In documentul semnat la Bruxelles se precizeaza ca pentru marfurile transportate pe fluviul Dunarea, intre România si Bulgaria, dovada statutului comunitar va fi facuta prin prezentarea unui document T2L, intocmit in conformitate cu Regulamentul Vamal Comunitar. Documentul T2L si manifestul marfurilor folosit de companiile navale vor fi vizate de biroul vamal din portul de plecare.


Pentru marfurile transportate peste fluviul Dunarea, pe pod sau cu feribotul, nu sunt necesare formalitati vamale. Documentul T2L face dovada pentru o companie ca bunurile au statut comunitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU