22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalArmele de contrabanda, fabricate la Cugir

Armele de contrabanda, fabricate la Cugir

Ministerul Economiei si Comertului este in pragul unui nou scandal. Dupa arestarile din dosarul de spionaj, o noua poveste cu iz penal pare sa duca spre acelasi minister, mai bine zis catre Compania Nationala ROMARM SA, din cadrul Ministerului Economiei si Comertului, dupa ce politistii de frontiera si vamesii calafeteni au scos la iveala un transport ilegal de arme care trebuia sa tranziteze România, din Bulgaria catre Finlanda. Anchetatorii au stabilit ca toate cele 99 de tevi de mitraliera, plus 1.650 de benzi de mitraliera si cutii de cartuse cu care tirul bulgaresc incerca sa intre ilegal in România in cursul zilei de sâmbata erau, de fapt, fabricate in România. Mai precis la SC Fabrica de Arme Cugir SA (judetul Alba), o filiala a Companiei ROMARM din cadrul Ministerului Economiei.


Soferii bulgari ramân in arest


Atât reprezentantii ROMARM, cât si cei ai fabricii de armament de la Cugir au refuzat sa dea orice fel de relatie despre cum au ajuns armele românesti sa treaca prin Bulgaria, in drum spre cel mai mare depozit-magazin de armament din Finlanda. Politistii si procurorii craioveni incearca acum sa mearga pe firul afacerii.


Intre timp, soferii bulgari Kostadin Ivanov Bodurov, de 49 de ani, din Asenovgrad, si Seydi Yusmenov Cheshliev, de 42 de ani, din Borino, care au incercat sa introduca ilegal armamentul din Bulgaria in România, vor ramâne in spatele gratiilor. Curtea de Apel Craiova a respins ieri recursul formulat de cei doi impotriva mandatelor de arestare preventiva emise pe numele lor de Tribunalul Dolj, la propunerea procurorilor Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS