15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCirc in consiliul judetean

Circ in consiliul judetean

Sedinta ordinara a Consiliului Judetean Dolj a fost ieri scena unui adevarat circ intre consilierii Aliantei si cei ai PSD. De la banii alocati comunelor pe criterii specifice pâna la pretul motorinei achizitionate, alesii judeteni s-au certat cam pentru fiecare punct aflat pe ordinea de zi a sedintei.


Primul motiv de gâlceava intre consilieri a fost acordarea de catre consiliul judetean a unor bani pentru reparatia sediului in care isi desfasoara activitatea Serviciul de Ambulanta Sadova, actiune considerata nelegala de catre alesii democrati, care s-au abtinut de la vot. Al doilea punct care a stârnit nemultumirea consilierilor democrati a fost repartizarea unor sume din buget pe criterii specifice pentru anumite comune din judetul Dolj. Consilierul Gelu Visan a declarat ca o parte din sume au fost repartizate pentru finalizarea sediilor unor primarii din Dolj, in conditiile in care la nivelul institutiei au mai fost discutii legate de acest lucru. „Asa cum am dat si la Scaiesti bani ca sa cumpere apoi o firma privata sediul, asa dam bani si acum. Nu exista o statistica a acestor lucrari la nivelul institutiei si vad acum ca dam pentru Primaria de la Desa 2,6 miliarde si pentru cea de la Dragotesti 650 de milioane de lei“, a precizat Visan.


Bani dupa ureche


Consilierul a fost secondat de democratul Ionel Pana care a adaugat ca, desi au fost stabilite anumite criterii specifice pentru acordarea banilor, acestea nu au fost respectate, banii dându-se dupa ureche. In final, proiectul de hotarâre a trecut la limita, cu numai 22 de voturi pentru, sapte impotriva si opt abtineri. N-a ramas datoare nici opozitia, care a sustinut faptul ca la Comisia de buget-finante din cadrul consiliului a fost depusa o lista „de partid“, prin care, potrivit consilierului pesedist Petre Petrescu, i se cereau opt miliarde pentru comunele cu primari democrati.


Georgescu, la atac cu fluturasul


Puncte sensibile pe ordinea de zi a sedintei au fost si cele legate de activitatea Societatii Comerciale pentru Lucrari Drumuri si Poduri din subordinea CJ, al carei director, Eugen Georgescu, a fost implicat in ultimele zile intr-un adevarat scandal, când s-a aflat ca acesta a incasat in luna august a acestui an un salariu de 215 milioane de lei. Prezent in sala, directorul LDP a justificat ieri, in cadrul sedintei de consiliu judetean, suma de 215 milioane de lei primita in luna august. Directorul SC LDP le-a aratat consilierilor documentele care propuneau o recompensa de sase salarii de baza pentru indeplinirea criteriilor de performanta si pe care alesii judeteni le-au aprobat in luna aprilie a acestui an printr-o hotarâre de consiliu. In plus, Georgescu a cerut permisiunea CJ pentru a desecretiza salariul sau si a aratat consilierilor fluturasul din care rezulta ca directorul primeste lunar un salariu net de 37 de milioane de lei vechi. Ion Prioteasa, presedintele CJ Dolj, a propus consilierilor infiintarea unei comisii de verificare, comisie care ar trebui sa previna, dar si descopere alte cazuri de acest gen.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII