22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn comisar in portbagaj

Un comisar in portbagaj

Vrajit de doua politiste sub acoperire, un agent al Politiei de Frontiera din Bechet a uitat sa verifice portbagajul unei masini, in care se ascundea un comisar.


Vigilenta politistilor de frontiera din Bechet – Dolj a fost testata saptamâna trecuta de ofiterii Directiei Politiei de Frontiera (DPF) Giurgiu. Testul a fost picat cu brio, dupa ce agentul-sef adjunct Marcel Rezeanu a trecut cu vederea la control o masina in care calatoreau doua femei simpatice. Acestea erau insa ofiteri sub acoperire, iar portbagajul autoturismului cu care au iesit din tara ascundea o mare surpriza.


Doua tipe si-un Volkswagen


Miercuri, 15 noiembrie, pe la prânz. Un Volkswagen Passat ajunge la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet pe sensul de iesire din tara catre Bulgaria. In masina calatoreau doua doamne simpatice si foarte volubile. La controlul de frontiera, politistul – agentul Marcel Rezeanu – a intrat in vorba cu cele doua femei, in timp ce le verifica documentele. Au facut chiar schimb de carti de vizita, stabilind o intâlnire dupa ce ocupantele Passatului se vor intoarce in tara. Vrajit de prezentele feminine, agentul politiei de frontiera doljene n-a mai controlat autoturismul femeilor, asa ca doamnele, dupa ce si-au primit inapoi documentele, s-au urcat in masina si au iesit din tara in zona neutra, asteptând bacul in dreptul free-shop-ului.


Câteva minute mai târziu, la bariera de iesire din tara a oprit un Cielo. Au coborât din masina doi ofiteri ai Directiei Politiei de Frontiera Giurgiu, care l-au luat la intrebari pe agentul Rezeanu.


Discutiile au fost cam asa:


– A iesit din tara un Volkswagen Passat? – au intrebat ofiterii.


– Da, a raspuns Rezeanu.


– Ati observat ceva suspect la controlul masinii?


– Absolut nimic, a sustinut Rezeanu.


– Haideti sa verificam impreuna masina – au zis cei doi ofiteri, luându-l cu ei si pe Rezeanu.


Test de vigilenta picat cu brio


Ajunsi lânga autovehiculul cu pricina, ofiterii le-au rugat pe cele doua doamne sa deschida portbagajul. Inauntru, surpriza, un barbat care statea ghemuit de ceva vreme, cu picioarele aproape amortite din cauza pozitiei incomode.


Agentul Rezeanu a inlemnit când a aflat ca individul din portbagajul masinii pe care tocmai o controlase era comisar la Directia Politiei de Frontiera Giurgiu. Mai mult, cele doua doamne simpatice erau colege ale comisarului din portbagaj. Ca si când n-ar fi fost de ajuns, politistul de frontiera doljean a „picat“ si la proba „verificarii“ actelor, lasând la o parte faptul ca procura pe baza careia soferita reusise sa-i insele vigilenta lui Rezeanu era o plastografie ordinara.


Toata tarasenia era, de fapt, una dintre acele testari ale vigilentei si profesionalismului politistilor de frontiera, testare picata cu brio de agentul-sef adjunct Marcel Rezeanu. Cum politistii de frontiera nu au obligatia de a verifica portbagajul la fiecare masina, ci doar la câteva masini, prin sondaj, agentul nu a fost dat afara, ci a scapat numai cu o transferare la alt loc de munca. „Noi realizam periodic astfel de controale, pentru a testa respectarea metodologiei de lucru a politistilor de frontiera. In acest caz, agentul de la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet nu a respectat sarcinile de serviciu si metodologia de lucru, fapt pentru care s-a dispus atentionarea sa si mutarea din Punctul de Trecere a Frontierei Bechet“, a declarat comisarul Manuela Gabriela Nicoara, purtator de cuvânt al Directiei Politiei de Frontiera Giurgiu.


Trafic cu tigari


Nu cu mult timp in urma, politistii de frontiera din Bechet au mai facut o boacana. Au controlat mult prea sumar un tir care trecea in Bulgaria, fara sa descopere nimic suspect. In schimb, politistii de frontiera bulgari au fost mult mai atenti, reusind sa gaseasca in acelasi tir mai multe baxuri cu tigari netimbrate pe care politistii români nu le descoperisera.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS