20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljScolile doljene, santiere vesnice

Scolile doljene, santiere vesnice

In scolile si liceele doljene se construieste de zor pentru ca pâna la sfârsitul anului mai e putin si lucrarile trebuie terminate. Ministerul Educatiei si Cercetarii a mai alocat invatamântului doljean câteva miliarde.


In timp ce iarna bate la usa, in zeci de scoli din judet lucrarile de reabilitare sunt in toi. Muncitorii se invârtesc printre elevi si profita de fiecare pauza ca sa mai dea o ultima spoiala in clase, pentru ca lucrarile trebuie terminate si banii trebuie cheltuiti pâna când „clopotelul“ va suna de intrare in anul 2007. Nu numai unitatile de invatamânt doljene au de cheltuit miliardele pe care le-au primit in acest an de la Ministerul Educatiei si Cercetarii ( MEC), ci si MEC mai are de cheltuit bani si, pe ultima suta de metri, a mai repartizat Doljului câteva miliarde.


Pentru ca acesti bani sa poata fi consumati pâna la sfârsitul anului, Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Dolj a alocat cele 15 miliarde si jumatate catre 21 de unitati de invatamânt unde deja se desfasoara lucrari de reabilitare. „Acestea au deja firmele de constructie in cladiri, firme care executa lucrari interioare, si pot cheltui pâna la mijlocul lunii decembrie acesti bani. Scolile care ar avea nevoie de bani pentu diferite lucrari nu ar putea sa ii cheltuiasca pentru ca trebuie facute mai intâi proiecte si studii de fezabilitate“, a explicat Diana Busoi, inspector general ISJ Dolj.


MEC da bani pentru instrumente muzicale


Cei mai multi bani pentru reabilitare au primit Colegiul National „Stefan Velovan“, Grupul Scolar „Traian Vuia“ si Liceul cu Program Sportiv „Petrache Triscu“, care trebuie sa cheltuiasca 100, 150, respectiv 140 de milioane. „Nu vom avea greutati in cheltuirea acestei ultime transe de bani, pentru ca mai avem deja de lucru in interior si speram ca pâna la sfârsitul anului sa terminam de reabilitat scoala prin interior“, a spus Gheorghe Popa, directorul Grupului Scolar „Traian Vuia“. Scoala Velesti din comuna Murgasi a primit inca 100 de milioane pentru finalizarea lucrarilor de interior, iar Scoala nr. 31 din Craiova, Grupul Scolar „Matei Basarab“ si Scoala Generala Bradesti au primit câte 90 de milioane, pe care trebuie sa le cheltuiasca pâna la sfârsitul acestui an. In plus, MEC a mai alocat 1,65 miliarde pentru achizitionarea de instrumente muzicale, bani care au fost repartizati Palatului Copiilor din Craiova si altor institutii specializate din judet.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS