11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRezidentiat fara contestatii

Rezidentiat fara contestatii

Cei 217 absolventi de medicina care au dat testul-grila la Craiova vor afla astazi daca au reusit sa prinda unul dintre cele 110 locuri in specialitatea medicina de laborator scoase la concurs, rezultatele urmând sa fie afisate la sediul Universitatii de Medicina si Farmacie (UMF) Craiova. Examenul s-a desfasurat duminica si a constat intr-un test-grila pentru completarea caruia candidatii au avut la dispozitie patru ore. Absolventii au putut afla rezultatele pe loc, dupa iesirea din sala având posibilitatea sa confrunte grila cu raspunsurile corecte.


De la examen nu au absentat decât trei candidati. Termenul de depunere a contestatiilor a expirat ieri, la orele prânzului, fara a fi inregistrata vreo contestatie, iar rezultatele vor fi afisate in cursul zilei de astazi. Repartizarea pe posturi se va face in ordinea punctajului pe grila, maximul fiind de 950 de puncte. Cei care vor obtine cel putin 65% din punctajul maxim, dar nu vor ocupa nici unul dintre cele 110 locuri vor putea opta pentru specialitatea medicina de familie.


Jandarmii au asigurat paza


Examenul de rezidentiat din acest an a decurs fara incidente la Craiova. De altfel, masurile speciale luate pentru a preveni astfel de evenimente au fost deosebite, dupa cum a mentionat presedintele Comisiei Zonale de Rezidentiat de la Craiova, prof. univ. dr. Ion Rogoveanu. „De cinci ani de când Craiova a devenit centru pentru examenul de rezidentiat, nu au fost nici un fel de mentiuni legate de fraudare. De altfel, exista un protocol incheiat intre Ministerul Educatiei si Cercetarii si Ministerul Administratiei si Internelor, in baza caruia, in perioada examenului de rezidentiat, paza locului de desfasurare a examenului este realizata cu ajutorul jandarmilor. Pentru examenul din acest an au fost infiintate posturi de paza pe aleile de acces si in unitate, iar patrule mobile de jandarmi au asigurat paza in jurul unitatii“, a spus Rogoveanu. Pe lânga masurile stricte de paza, s-au asigurat si conditiile necesare in sala de examen pentru ca testarea sa se desfasoare corect. Absolventii au fost supravegheati, iar formularele au fost scanate inainte de inceperea testarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU