10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjIonel Mantog il acuza pe Seres

Ionel Mantog il acuza pe Seres

Ionel Mantog, fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, a declarat ca ministrul Codrut Seres protejeaza o serie de firme care se ocupa de intermedieri de energie electrica.


Fostul secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului (MEC), Ionel Mantog, presedintele PD Gorj, considera ca declaratiile facute de ministrul Seres au la baza renegocierea contractelor de furnizare a energiei electrice: „De la 1 ianuarie 2007 expira toate contractele de furnizare a energiei. Unele se incheie la sfârsitul anului, iar celelalte, care expira in 2007 si in 2008, au o clauza de renegociere a pretului de la 1 ianuarie. Eu am discutat cu directorii complexurilor energetice, care sunt in subordinea PD, sa stabileasca preturile la energie care sa asigure cheltuielile pentru investitiile pentru protectia mediului. Aici este problema si de asta a adoptat Seres aceasta pozitie“. Mantog a spus ca, pe plan local, este o lupta cu cei care nu mai pot sa aiba afaceri in sectorul minier: „Baietii care tot cara bani, inclusiv pe la Bucuresti, si-au pierdut accesul in sectorul minier si aici e lupta, care va mai dura multa vreme“.


Seres se teme de CSAT


Mantog i-a adresat o provocare ministrului Seres: „Sa spuna câti dintre baietii destepti cu firme private de intermedieri de energie au trecut pe la el prin birou“. Fostul secretar de stat spune ca ministrul economiei se teme de sedinta Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), care se va desfasura mâine: „Seres a lansat aceste declaratii pentru ca se teme de sedinta CSAT. Sunt fericit ca presedintele Basescu s-a implicat in aceasta problema a energiei. E o facatura a lui Seres inainte de sedinta CSAT. O sa va spun de ce se teme. Sistemul energetic din România este incremenit de doi ani, asa cum a fost lasat de Dan Ioan Popescu, care nu intâmplator a ajuns la Partidul Conservator. El trebuia sa intocmeasca strategia energetica a tarii pâna in 2008, pe perioada guvernarii. Nu a intocmit acest document, dar, in schimb, a inceput demersurile pentru privatizarea Complexurilor Energetice Turceni si Rovinari“.


Ionel Mantog a declarat ca nu s-a schimbat nimic nici in privinta contractelor de furnizare a energiei electrice: „Energia electrica este achizitionata in continuare de la producatori si vânduta mai departe la firme de stat. Nu s-a schimbat nimic“. Acesta a mai precizat ca România vinde la export energie electrica la jumatate din pretul la care este vânduta pe piata interna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS