16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDascalii pregatesc banderolele

Dascalii pregatesc banderolele

Sindicalistii din invatamânt au fost cuprinsi de „diversiuni“ si nu au inteles exact mesajele presedintilor federatiilor nationale sindicale. In timp ce dascalii din unele judete au intrat deja in greva japoneza, doljenii vor protesta atunci când parlamentarii vor ajunge la bugetul invatamântului.


Sindicalistii din invatamânt au anuntat la sfârsitul saptamânii trecute ca dascalii vor intra in greva japoneza in zilele in care parlamentarii vor discuta bugetul, protestând in acest fel pentru ca nu au obtinut o majorare salariala de 23%. Cu toate acestea, mii de profesori din câteva judete ale tarii au inceput inca de ieri protestele si au intrat la cursuri cu banderole albe pe brat pentru ca unii lideri de sindicat au inteles ca protestele trebuie sa inceapa atunci când parlamentarii dezbat pe articole proiectul legii bugetului de stat pe 2007. Altii au inteles ca trebuie sa faca greva atunci când se discuta bugetul educatiei.


Sindicalistii doljeni vor o zi de greva japoneza


Dascalii doljeni nu se grabesc si vor demara protestul exact in ziua in care bugetul va fi discutat in parlament pentru a-i determina pe parlamentari sa voteze cresterea salariilor bugetarilor din invatamânt. „ Este o diversiune si nu inteleg cum au inceput protestele sindicalistii din alte judete inainte de discutarea bugetului in parlament. Cele peste 8.500 de cadre didactice din Dolj nu vor intra in greva japoneza decât in ziua când se va vota bugetul, tocmai pentru a mari impactul psihologic al protestului si a-i determina sa voteze corect“, a explicat Constatin Rada, presedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Invatamânt (USII) Dolj.


Sindicalistii doljeni considera ca guvernantii incalca legea care prevede alocarea pentru invatamânt a 6% din PIB si sunt nemultumiti ca 18 parlamentari au respins in urma cu doua saptamâni realocarea a 420 de milioane de lei din fondurile pentru investitii pentru cheltuielile de personal. Acestia au inceput sa strânga semnaturi in toate unitatile de invatamânt din tara pentru demiterea ministrului Mihail Hardau, care nu a sustinut cresterea fondului de salarii. Seria de proteste a dascalilor poate continua chiar cu boicotarea tezei unice si a examenelor nationale din 2007.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU