29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDN 7, tapetat cu deseuri animaliere

DN 7, tapetat cu deseuri animaliere

Mai multe resturi animaliere au fost imprastiate, duminica, pe DN 7, pe carosabil, pe raza orasului Brezoi. Resturile pierdute provin dintr-un combinat de sacrificare a animalelor si au cazut dintr-un tir care venea de la Timisoara si mergea la Bucuresti. Deseurile animaliere au cazut pe carosabil, in doua locuri, dupa ce prelata masinii s-a rupt.


Florinel Constantinescu, directorul Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vâlcea, a declarat ca deseurile pierdute sunt diferite resturi de porci si organe, care proveneau de la un abator. „Am fost sesizati si, in urma verificarilor, am constatat ca organele au rezultat in urma confiscarilor de la abator. Reprezentantii Primariei Brezoi impreuna cu angajatii de la drumurile nationale au indepartat toate resturile de pe carosabil, care au fost depozitate in patru saci din plastic si in câteva europubele care vor fi ridicate si incinerate de firma Protan din Ploiesti, care are si contract cu primaria orasului. Carosabilul pe care au cazut resturile a fost spalat, s-a dat cu nisip si dezinfectat, cu var cloros“, a declarat Florinel Constantinescu.


Firma transportatoare e din Salaj


In urma cercetarilor si verificarilor facute de politie si de reprezentantii Garzii de Mediu (GM) Vâlcea au fost identificati atât soferul care cara resturile animaliere, cât si firma care se ocupa de transport. „Resturile animaliere erau transportate cu o masina mare, marca Volvo. In urma verificarilor am identificat firma transportatoare, care e din Salaj, SC EURO CARD 2000 SRL, si soferul care a pierdut deseurile. Am solicitat acte de la firma in cauza pentru a verifica daca transportul respectiv era autorizat. Firma are intr-adevar autorizatie pentru transport marfa, dar nu am vazut daca are si pentru deseuri. Reprezentantii firmei au sustinut ca au contract si cu firma de incinerare Protan, nu am vazut nimic scris“, a declarat comisarul GM, Alina Nicoleta Costin. Dupa ce actele solicitate de comisari vor ajunge la Vâlcea, reprezentantii GRM vor stabili care va fi amenda pe care o va primi societatea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS