12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalConcursul pentru posturile de manageri a ajuns la jumatate

Concursul pentru posturile de manageri a ajuns la jumatate

Candidatii la posturile de manageri de spital care au obtinut nota de trecere la testul-grila mai au de trecut doua probe: proiectul de management pentru spital si interviul care le va permite sa explice comisiei de examinare de ce se considera potriviti pentru functia respectiva. Pentru prezentarea proiectului de management sanitar, candidatii au avut la dispozitie doua zile, 20 si 21 noiembrie.


La concursul pentru postul de manager organizat la Craiova, din cei 50 de candidati, doi au fost respinsi dupa prima proba, desfasurata vineri. Este vorba de Creola Enoiu, singurul candidat pentru postul de manager de la Spitalul Judetean din Târgu Jiu, care nu s-a prezentat la concurs, si Dumitru Ivantu, unul dintre cei trei candidati la sefia Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare si actual director interimar al unitatii sanitare. Ivantu a obtinut 6,50, nota prea mica pentru a-i asigura promovarea. In concurs pentru postul de la Poiana Mare au ramas Viorel Oprescu – predecesorul lui Ivantu la conducerea spitalului, care a obtinut 8,00, si Victoria Paliu Vladut, cu nota 8,50. Pentru promovare, candidatii trebuie sa obtina cel putin 7 la o proba, iar media generala sa fie de minimum 8.


Interimarii sunt avantajati la proiect


Dintre candidatii doljeni care au trecut cu bine de prima proba, cea mai mica nota de admitere a avut-o dr. Stelia Voinea, managerul interimar al Spitalului Calafat, care a luat nota 7,00. Ceilalti manageri interimari au avut prestatii mai bune, reusind sa obtina note peste 8. De exemplu, managerul interimar al Spitalului de Boli Infectioase „Victor Babes“ din Craiova, dr. Valentina Ionescu, a obtinut 8,80, iar managerul interimar al Spitalului de Neuropsihiatrie Craiova, prof. dr. Tudor Udristoiu, a luat 8,90.


Directorii interimari sustin ca testul-grila a fost cea mai grea proba. Cât despre proiectul de management, acestia considera ca este o simpla formalitate, având in vedere ca au avut posibilitatea, cel putin in ultimele luni, sa se familiarizeze cu problemele unitatii sanitare pe care o conduc. „Este normal ca un manager interimar sa vina cu proiectul cel mai bun, doar a avut timp sa se familiarizeze cu toate problemele spitalului. Daca el nu stie ce trebuie facut in continuare, atunci cine?“, a spus dr. Doru Gofita, managerul interimar al Spitalului Orasenesc Segarcea.


Batalia pe puncte


Cel mai mare punctaj – 9,10 a fost obtinut de cinci candidati, printre care si Mihai Coman, managerul interimar al Spitalului Municipal „Filantropia“ Craiova. Lupta se arata insa interesanta la Spitalul de Urgenta Craiova, unde actualul interimar, dr. Cristina Calangiu, a reusit sa obtina nota 9,00, in timp ce contracandidatul acesteia, dr. Grigore Geamanu, a luat doar 7,90.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS