16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalValorile liberale, in functie de interese

Valorile liberale, in functie de interese

Grupul de initiativa pentru unitatea PNL, condus de ministrul Gheorghe Flutur, va avea astazi o intâlnire oficiala cu reprezentantii platformei Stoica – Stolojan.


Astazi, conducerea centrala a PNL discuta despre demiterea ministrului agriculturii si situatia in partid a membrilor grupului de initiativa pentru unitate. In aceasta problema, la nivelul liderilor de la centru, parerile sunt impartite.


Orban le-a cerut sa-si dea demisia din functiile in care au fost numiti de catre partid, in timp ce purtatorul de cuvânt al formatiunii sustine ca aceasta masura nu ar fi potrivita.


Tariceanu: „Cine nu e cu noi e impotriva noastra!“


Calin Popescu Tariceanu i-a invitat pe toti cei care sustin gruparea Stoica – Stolojan sa plece din PNL. „Daca au pareri diferite ar fi mai bine sa-si vada de drum. Partidul nu va avea enorm de suferit“, a precizat presedintele liberal.


Desi se declara deschis unui dialog cu „platformistii“, Tariceanu ii acuza pe acestia ca adevaratul lor scop este sa duca PNL pe „altarul“ cuiva.


„Daca acest grup mic apreciaza ca ideile care sunt proprii partenerilor nostri de Alianta sunt mai valoroase decât ideile noastre si vor sa se duca alaturi de ei, n-au decât s-o faca.


Dar, daca vor sa duca partidul pe altarul cuiva, atunci, cât sunt eu presedinte, va garantez ca nu vor putea s-o faca“, a afirmat Tariceanu.


In privinta ideilor sustinute de gruparea Stolojan, premierul spune ca „aceasta problema a Platformei este o tema falsa“.


„Nu au o alternativa. De fapt nu se propune nimic. Discernem mesajul: sa-si dea demisia actuala conducere si sa preluam noi conducerea partidului si a tarii“, a explicat Tariceanu.


El a reamintit ca Theodor Stolojan este „binevenit“ in PNL, dar numai daca respecta conditiile impuse de actuala conducere.


Orban: „Sa-si dea demisia“


In acest context, decizia inlocuirii lui Flutur de la Ministerul Agriculturii este ca si luata.


De altfel, sâmbata, presedintele organizatiei Bucuresti, Ludovic Orban, a spus ca toti cei care, „sub pretextul unui apel la unitate, pun in pericol tocmai unitatea si stabilitatea PNL, riscând sa provoace o criza politica artificiala“, trebuie sa isi dea demisia din toate functiile publice in care au fost numiti de partid.


El a cerut, de asemenea, „demisia de onoare“ a presedintilor filialelor care au incalcat statutul partidului si „au nesocotit, cu aroganta, vointa colegilor lor de organizatii“, incercând „sa dea legitimitate actiunilor de destabilizare a partidului“.


Purtatorul de cuvânt, Varujan Vosganian, spune insa ca o asemenea masura nu este potrivita.


„Câta vreme nu sunt insulte la adresa PNL, ci doar un apel la discutii, dânsii pot sa isi continue activitatea in PNL. Daca oricare dintre membri trece la un repertoriu mult mai colorat la adresa PNL, atunci trebuie sa suporte consecintele“, a declarat Vosganian. El a reamintit ca toti cei care vor semna platforma Stoica – Stolojan se vor situa in afara partidului.


Olteanu face apel la unitate


„Când usa e deschisa, nu trebuie sa mai bati in ea, mai ales cu picioarele. Noi le amintim demisionarilor si celor plecati ca pastram usile deschise, dar, daca vor sa intre, trebuie sa o faca numai cu respect“, a spus Bogdan Olteanu.


„Responsabilitatea este a premierului“


Ministrul agriculturii da asigurari ca membrii grupului de initiativa pentru unitatea PNL vor sustine, in continuare, in parlament legile guvernului, inclusiv proiectul de buget pentru anul viitor.


Flutur a precizat ca va ramâne membru al PNL si ca o eventuala demitere a sa este responsabilitatea premierului.


Si a reamintit ca insusi premierul Tariceanu l-a nominalizat ca fiind unul dintre cei mai performanti membri ai cabinetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS