14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPremiati pentru creativitate

Premiati pentru creativitate

Scoala generala din comuna doljeana Bucovat a premiat la sfârsitul saptamânii elevii care au participat la concursul „Regalul talentelor, inteligentei, creativitatii“, organizat in cadrul Festivalului National al Sanselor Tale – Educatie pentru viata.


Concursul a cuprins sectiuni de desen, pictura, icoane, creatii literare etc. si s-a desfasurat in cadrul Saptamânii Educatiei Permanente in România. La Sectiunea Desen – Pictura – Icoane, locul I la prescolar a fost câstigat de elevii Buzatu Roberta, Ciobanu Ramona, Adam Sarai, Privantu Ovidiu, cu lucrarea „Copacul infratirii“ – Gradinita Sarbatoarea. La ciclul primar, Premiul I a revenit elevei Vieru Daniela, cu lucrarea „Fluturi si flori“, clasa a V-a – Scoala Palilula.


La gimnaziu, locul I a fost câstigat de Lupu Mihaela, eleva in clasa a V-a la Scoala Sarbatoarea, cu lucrarea „Natura moarta“.


La Sectiunea Icoane, locul I a fost câstigat de eleva Vieru Daniela, din clasa a IV-a, Scoala Palilula, cu lucrarea „Biserica“, in timp ce de la gimnaziu, la aceeasi sectiune, primul loc a revenit lui Militaru Maria, din clasa a V-a, de la Scoala Bucovat, cu lucrarea „Nasterea Domnului“. La Sectiunea Creatii literare, in ciclul primar, premiul I a revenit lui Vulescu Florin si Vulescu Leonard, de la Scoala Palilula, in timp ce la gimnaziu, premiul I a ajuns la elevii Aria Lorena, Vulescu Ancuta, Zidaru Adriana, Tudorache Claudia, cu lucrarea „Editorial de toamna“ – Scoala Palilula. Premiul special la aceasta sectiune s-a acordat pentru „Panseuri“ elevului Cretu Marius, elev in clasa a VIII-a, la Scoala Sarbatoarea.


De la „Comuna mea de vis“ la „Manastiri din Moldova“


Sectiunea Colaje, tablouri, activitati practice a adus la ciclul prescolar premiul I pentru Pana Tudor, pentru lucrarea „Fluturas“, la gradinita Palilula. Locul I la ciclul primar a fost câstigat de Velcu Costinel, Pirjol Cristi, Doicaru Razvan, elevi in clasa a III-a la Scoala Palilula, pentru lucrarea „Peisaj cu flori si scoici“.


La gimnaziu, premiul I a revenit lui Popescu Ramona, pentru „Cromatica toamnei“ – Scoala Bucovat. La Machete si activitati practice, locul I a fost câstigat de Pana Ana Maria, clasa a II-a la Scoala Palilula, cu „Vine, vine Mos Craciun!“, si de Matei Vichi, Vita Mirel, Pomescu Adela, cu lucrarea „Ferma“, toti elevi la Scoala Bucovat.


Premiul special s-a acordat elevilor: Buculea Cristiana, clasa a VIII-a, Scoala Bucovat, pentru macheta „Comuna mea de vis“ si Ciobanu Mihaela, pentru „Moara de vânt“, eleva in clasa a VI-a la Scoala Sarbatoarea.


La Sectiunea Portofolii, mape tematice – ciclul primar, premiul I a revenit, pentru lucrarea „Manastiri din Moldova“, lui Vulescu Miriam Denisa de la Scoala Palilula, in timp ce la gimnaziu, locul I a fost câstigat de Diaconescu Roxana, eleva in clasa a VIII-a la Scoala Bucovat, pentru lucrarea „Corpul nostru“. 60 de unitati de invatamânt din judetul Dolj au participat saptamâna trecuta la actiuni in cadrul Festivalului National al Sanselor Tale.


Premiu special


Premiul special al juriului s-a acordat elevului Corcodel Dumitru Ionut, clasa a VIII-a, de la Scoala Bucovat, pentru lucrarile: „Masa si ciocanul“ (activitate practica) si „Dimitri Ivanovici Mendeleev“ (grafica).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS