11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInstitutiile doljene, in pragul evacuarii

Institutiile doljene, in pragul evacuarii

Una dintre cele mai importante institutii doljene ar putea ajunge in curând in strada pentru ca autoritatile doljene nu ii gasesc un sediu adecvat. Desi, cel putin pe moment, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dolj nu este amenintata cu evacuarea si nu plateste nici un leu pentru sederea in cladirea retrocedata fostilor proprietari acum mai bine de un an, conducerea directiei este de parere ca zilele in care institutia va functiona in actualul sediu de pe strada Paltinis sunt numarate.


Directorul Cornel Popa a precizat ca imobilul a fost retrocedat in natura in luna iunie a anului trecut, iar legea prevede faptul ca institutia poate ramâne doar trei ani in imobil dupa restituirea in natura catre fostii proprietari. „Guvernul a emis deja hotarâre pentru trecerea cladirii din domeniul public in cel privat si nu stim ce vom face. Proprietarul nu ne ia nici un ban pe chirie, dar in curând cred ca va trebui sa parasim imobilul. Problema este ca trebuie gasit un sediu adecvat nevoilor noastre pentru ca trebuie sa avem aproape Unitatea de Ameliorare si Reproducere in Zootehnie“, a declarat directorul Cornel Popa.


OCPI, evacuat la 31 martie


Situatia in care se afla in prezent DADR Dolj se repeta si in cazul altor institutii doljene, institutii care au sediul in cladiri retrocedate fostilor proprietari. O astfel de institutie este si Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Dolj, al carui sediu a fost revendicat si câstigat de Societatea Femeilor Ortodoxe. Maria Basescu, director OCPI Dolj, a precizat ca a reusit prelungirea termenului de evacuare pâna la 31 martie 2007, insa dupa aceasta data singura solutie de moment este inchirierea unui imobil. Când vine vorba insa de solutii pe termen lung, autoritatile dau din umeri si cauta raspunsuri la Bucuresti. Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, a declarat ca prefectura va inventaria toate institutiile care vor ramâne fara sediu si va trimite documentul la Bucuresti. „Este o situatie extrem de delicata si deocamdata nu prea avem solutii. Exista varianta Cantina Electro, insa cei de la AVAS ne blocheaza demersurile, pentru ca vor sa o vânda. Deocamdata am vorbit cu cei de la Patrimoniu sa faca o inventariere a institutiilor care vor ramâne fara sediu, pentru ca nu numai Directia Agricola este in aceasta situatie. Dupa ce vom face aceasta inventariere, vom inainta analiza autoritatilor centrale pentru gasirea unei rezolvari“, a spus prefectul Giugea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS