21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoi candidati eliminati dupa prima etapa

Doi candidati eliminati dupa prima etapa

Doar doi candidati dintr-un total de 50 care aspira la posturile de manageri de spital in judetele Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea si Mehedinti au fost eliminati dupa prima etapa.


Responsabil de modul in care se desfasoara la Craiova examenul, Mircea Bourceanu, adjunctul Directiei de Politici, Strategii si Managementul Calitatii in cadrul Ministerului Sanatatii, a declarat ca un candidat nu s-a prezentat si a fost descalificat. „Din restul de 49, am avut doar un caz in care nu s-a obtinut nota minima pentru calificarea in urmatoarea etapa“, a declarat Mircea Bourceanu.


Potrivit NewsIn, acesta a mai spus ca toti cei 48 de candidati declarati admisi dupa testul-grila au fost deja programati pentru sustinerea urmatoarei probe. Astazi si mâine, acestia isi vor sustine proiectele de management in fata membrilor comisiei de examinare si trebuie sa obtina din nou o nota minima de sapte pentru a se califica la interviul final. Pentru zona Olteniei s-au inscris 50 de candidati pentru 39 de posturi. Cea mai mare concurenta, trei pe loc, se inregistreaza la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare.


Toate cele trei probe sunt eliminatorii


Proiectele de management, cuprinse in dosarul depus initial de fiecare candidat, au fost deja examinate de câte doi membri ai comisiei, insa nota finala se va da dupa proba orala. „Fiecare candidat va avea cel putin 15 minute pentru a purta o discutie interactiva si a raspunde la intrebarile comisiei. Proiectul de management contine date despre programele pe care candidatii vor sa le puna in aplicare in cazul in care preiau fotoliul de conducere“, a explicat Bourceanu, citat de NewsIn. Toate cele trei probe sunt eliminatorii, iar candidatii trebuie sa obtina la fiecare cel putin nota sapte si minimum opt media generala. Rezultatele se vor afisa dupa fiecare zi de concurs la sediul ASP Dolj. Comisia de examinare a candidatilor este formata din noua membri, printre care reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si ai Scolii Nationale de Management Sanitar.


Media minima – 8.00


La nivel national, testul-grila al concursului pentru ocuparea postului de manager de spital a fost picat de 25 de candidati. Rezultatele finale se afiseaza pe 25 noiembrie, iar depunerea contestatiilor si rezolvarea acestora se va face intre 25 si 27 noiembrie. Pentru a fi declarati admisi, candidatii trebuie sa obtina media finala cel putin 8.00, iar la fiecare proba de evaluare minimum nota 7.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU