16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsificatori de carduri, deferiti justitiei

Falsificatori de carduri, deferiti justitiei

Danila, Caloteasa, Sirbu si Horvath sunt acuzati ca au contrafacut peste 100 de carduri ale unor cetateni straini, din conturile carora si-ar fi umplut buzunarele.


Trei doljeni si un bucurestean au fost deferiti ieri justitiei de Biroul Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) pentru falsificare de carduri si retragerea unor sume de bani din conturile unor cetateni straini cu ajutorul cartilor de credit contrafacute.


Flagrant in Bucuresti


Pe baza unor informatii, procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata au aflat ca Marian Cristian Danila, de 29 de ani, din Craiova, Vasile Catalin Caloteasa, de 28 de ani, din Isalnita, Harry Horvath, de 39 de ani, din Bucuresti, si Matei Alexandru Sorin Sirbu, de 25 de ani, din Craiova, se ocupa cu contrafacerea instrumentelor de plata electronice. Oamenii legii au declansat o ampla campanie de monitorizare a acestora, prin inregistrari ambientale audio-video si ascultarea telefoanelor. Asa au aflat ca Danila detinea echipamente destinate clonarii cardurilor bancare si pregatea, impreuna cu ceilalti trei, o operatiune de retragere de numerar cu ajutorul cardurilor falsificate. Continuând monitorizarea, politistii si procurorii i-au prins in flagrant pe cei patru, care, in noaptea de 1 spre 2 august, folosind cardurile contrafacute, au ridicat numerar de la mai multe bancomate ale BCR si BRD din Bucuresti, unde se deplasasera special pentru asta cu un autoturism BMW 520, cu numarul de inmatriculare DJ-01-XKO.


Cercetarile continua


In masina lui Sirbu, oamenii legii au descoperit dispozitive electronice numite in argou „pisicute“, folosite la contrafacerea cardurilor. De asemenea, asupra celor patru, politistii au gasit peste 120 de milioane de lei, bani proveniti din retragerea frauduloasa de numerar din conturile unor cetateni straini ale caror carti de credit le clonasera, plus un numar impresionant de carduri falsificate (119) cu care aveau de gând sa goleasca toate conturile adevaratilor titulari ai acestora. Anchetatorii au stabilit ca falsificatorii de carduri retrasesera numerar cu ajutorul unui card falsificat si de la bancomatul BRD situat in zona supermarketului craiovean Billa, iar Sirbu incercase fara succes sa scoata bani de la un bancomat din Craiova al Bancii Transilvania.


Cei patru au fost arestati, urmând sa dea socoteala acum despre faptele lor in fata judecatorilor de la Tribunalul Dolj. Procurorii au dispus disjungerea cazului si continuarea cercetarilor fata de alt membru al bandei, Dan Cristian Ionescu, fost Stoica, acesta reusind sa fuga in momentul prinderii in flagrant si nefiind prins pâna acum.


Droguri


Marian Cristian Danila este in continuare cercetat pentru consum de droguri, dupa ce politistii de la Crima Organizata au gasit la el acasa, cu ocazia perchezitiei, pastile de ecstasy si urme de cocaina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII