11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCJ Dolj isi ascunde sondajele pe internet

CJ Dolj isi ascunde sondajele pe internet

Consiliul Judetean Dolj a pus carul inaintea boilor si a lansat ieri un sondaj de opinie pe site-ul de internet al institutiei pentru a testa parerea doljenilor despre imprumutul de 530 de miliarde de lei pe care vrea sa-l contracteze de la banca pentru reabilitarea drumurilor din judet si pentru extinderea Muzeului de Istorie.


Oficialii CJ Dolj s-au dorit sa fie transparenti in relatia cu contribuabilii, dar au sfârsit prin a-si da cu stângul in dreptul. Ieri persoanele care erau inregistrate pe site-ul de internet al institutiei au primit o invitatie prin posta electronica sa participe la un asa-zis sondaj de opinie care sa le arate mai-marilor judetului ce gândesc doljenii despre intentia lor de a repara drumurile judetului si muzeul de istorie cu bani imprumutati de la banca. Desi ideea in sine este binevenita, punerea ei in aplicare a lasat de dorit, deoarece consilierii au aprobat deja in sedinta din 25 octombrie hotarârea de contractare a imprumutului, deci i-au pus pe cetateni in fata unui fapt implinit. Sondajul a fost facut public doar pe site-ul de internet al CJ Dolj, care numara „impresionanta“ cifra de 125 de utilizatori, in timp ce imprumutul de peste 500 de miliarde de lei afecteaza sute de mii de oameni. Cât despre obiectivitatea sondajului trebuie mentionat ca din cei 125 de posesori de nume de utilizator si parola 20 sunt angajati ai CJ Dolj care nu pot avea decât o parere buna despre intentia sefilor lor.


„Nu stiu de ce sondajul a fost publicat pe site dupa votarea hotarârii in consiliu. Eu acum am primit directiva care este datata 25 octombrie deoarece nu se stia sigur daca va trece sau nu proiectul de hotarâre“, a explicat Stefan Niculescu, reprezentant al Departamentului de Relatii Publice al CJ Dolj, persoana care trimite si mesajele despre aparitia sondajului.


Vicele Dascalu, asteapta sugestii


Vicepresedintele pe probleme economice al institutiei, Constantin Dascalu, nu a putut sa explice motivul pentru care CJ Dolj a incurcat borcanele. „Trebuie sa se faca o consultare a cetatenilor. Imprumutul vizeaza legarea la asfalt a tuturor satelor resedinta de comuna“, a spus acesta. Intrebat de ce nu s-a publicat un anunt in presa, vicele CJ Dolj a declarat ca, daca e cazul, se va face si acest lucru. „Echipele consiliului judetean vor merge in fiecare localitate pentru a lua parerea celor de acolo“, a conchis Dascalu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU