12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArhitectii lui Solomon, la concurs

Arhitectii lui Solomon, la concurs

Cu toate ca si-a depus demisia pe 23 octombrie, Mihaela Al Basthawi ramâne directoarea Directiei de urbanism a Primariei Craiova inca trei saptamâni, dupa care functia va fi ocupata prin concurs.


Situatia sefiei de la Directia de urbanism a Primariei Craiova este mai complicata decât credea primarul Antonie Solomon in urma cu câteva zile, când aprecia ca va avea un director de indata ce unul dintre preferatii sai – arhitectii Florin Giorgi si Mihai Cojocaru – isi va da acceptul. Mihaela Al Basthawi a demisionat din postul de arhitect-sef al Craiovei pe 23 octombrie, insa, potrivit legii, ea nu poate pleca din primarie timp de o luna. „Demisia in cazul functionarului public de conducere se inregistreaza la data depunerii, dar cu efect dupa 30 de zile. In aceasta perioada, directorul are drept de semnatura“, a declarat seful Serviciului resurse umane, Ioan Acrivopol.


O data rezolvata problema emiterii autorizatiilor de construire cel putin pentru urmatoarele trei saptamâni, primarului ii mai ramânea de transferat sefia unuia dintre cei doi nominalizati. Saptamâna trecuta, Solomon inclina catre Florin Giorgi, dar ieri a lasat sa se inteleaga ca il prefera pe Mihai Cojocaru. Potrivit consilierului personal, Radu Teodor, Cojocaru „a primit OK sa-si depuna actele“. Mihai Cojocaru a refuzat sa comenteze, afirmând ca „am nevoie si eu de clarificari“. El a admis insa ca este interesat de functia de director la Urbanism si ca a inregistrat o cerere la primarie. Culmea este ca si Florin Giorgi a analizat conditiile si este si el tentat de aceasta functie: „Nu am mai fost contactat de când am discutat ultima oara cu dumneavoastra, dar m-am gândit si as fi de acord sa lucrez in Primaria Craiova“. Seful Serviciului resurse umane, Ioan Acrivopol, ii linisteste pe arhitecti: „Aici nu merge cu interimatul. Functia nu poate fi detinuta decât in urma unui concurs sustinut la sediul Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP). Noi lucram deja la tematica pe care o vom transmite in câteva zile la ANFP si speram sa primim avizul pentru examen pâna la plecarea doamnei Basthawi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS