13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlegerile de la Bârca merg in turul doi

Alegerile de la Bârca merg in turul doi

Primul tur de scrutin care a avut loc duminica in comuna Bârca pentru desemnarea primarului localitatii nu a fost suficient pentru stabilirea câstigatorului. Al doilea tur va fi organizat duminica, 15 octombrie, iar voturile vor fi impartite intre candidatul Aliantei D.A. si cel al PSD, care au obtinut cele mai multe sufragii in primul tur. Conform datelor oferite de biroul electoral de circumscriptie, din cei 3.353 de cetateni ai comunei cu drept de vot, si-au exprimat optiunea 2.173, adica putin peste 64%. Cele mai multe voturi, 855, au fost câstigate de candidatul Aliantei D.A. PNL-PD Oprea Motoi, urmatorul pe lista fiind candidatul PSD Marin Popa, cu 782 de voturi.


Au inceput deja negocierile pentru turul doi


Chiar daca a trecut numai o zi de la alegeri, partidele care au ramas in cursa pentru fotoliul de primar au demarat deja negocierile cu formatiunile ale caror candidati nu au reusit sa strânga decât 100-200 de voturi. Potrivit spuselor consilierului judetean democrat Gelu Visan, PD a batut deja palma cu Partidul Conservator pentru cele 173 de voturi obtinute de candidatul conservatorilor in primul tur, si a obtinut si sprijinul candidatului PRM in alegeri, care câstigase 103 voturi. Visan a precizat ca este foarte putin probabil ca pretendentul taranist la scaunul de primar sa sprijine in turul doi candidatul Aliantei D.A. Sustinerea in alegeri a candidatului PNL-PD nu s-a facut insa fara o moneda de schimb. Presedintele PC Dolj, Constantin Dascalu, a declarat ca, in cazul in care candidatul Aliantei sustinut de conservatori ar câstiga alegerile, consilierul comunal conservator Marin Turculeanu ar putea deveni viceprimar.


Calcule a inceput sa faca si PSD, partid care s-ar putea baza doar pe cele 230 de voturi obtinute de candidatul taranist. Conform prim-vicepresedintelui PSD Dolj, Ion Prioteasa, social-democratii au inceput negocierile ieri.


Electoratul, momit cu bastonul


Bastonul este cea mai recenta dintre gaselnitele electorale ale candidatilor la fotoliul de primar din Bârca pentru atragerea electoratului. In timp ce contracandidatii au impartit saci cu faina si zahar pe ulitele comunei, candidatul Aliantei DA, Oprea Motoi, care va merge in turul doi al alegerilor in aceasta saptamâna, a rupt gura târgului impartind câteva zeci de bastoane batrânelor nevoiase din comuna. Potrivit consilierului judetean Gelu Visan, ideea le-a venit dupa ce o batrâna din Bârca a cerut unui reprezentant al partidului un astfel de obiect. „Intr-una din trecerile unui reprezentant al nostru prin comuna, o doamna in vârsta i-a solicitat un baston. I s-au dat doua bastoane, ca sa duca unul si acasa, la sot. Vecinele au aflat si am ajuns asa sa impartim bastoane prin comuna. Mie imi pare rau ca nu am reusit sa acoperim toata cererea de bastoane“, a spus Gelu Visan. Acesta a adaugat ca la succesul de care s-au bucurat bastoanele portocalii a contribuit si designul lor „smecher“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS