14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSapte ani de puscarie pentru Dragusin

Sapte ani de puscarie pentru Dragusin

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis saptamâna trecuta ca interlopul craiovean Ion Dragusin, zis Sile Dragusin sau Sile Zapp, isi va petrece sapte ani din viata in spatele gratiilor. Sentinta data de Tribunalul Dolj a fost mentinuta atât in faza apelului, cât si de instanta suprema, care a respins recursul lui Dragusin.


Bani pentru „aranjarea“ unui dosar penal


Dragusin a fost trimis in judecata in stare de arest preventiv de Serviciul Teritorial Craiova al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru savârsirea infractiunii de trafic de influenta. Tribunalul Dolj, apoi Curtea de Apel Craiova, iar acum Inalta Curte de Casatie si Justitie l-au gasit vinovat pe Dragusin, care a cerut si primit suma de 20.000 de euro pentru a „aranja“ achitarea si punerea in libertate a lui Ghita Radulean, arestat pentru proxenetism.


Sile Zapp a promis ca va interveni pe lânga „amicul“ sau, procurorul Marius Vladoianu de la Parchetul Tribunalului Dolj, pentru a pune concluzii favorabile invinuitului, dar si pe lânga judecatorul Doru Filimon, pentru a dispune cercetarea in stare de libertate si achitarea ori macar aplicarea unei pedepse reduse pentru cel judecat.


La cercetari au rezultat indicii privind savârsirea unor fapte de coruptie de procurori si judecatori, tocmai prin intermediul lui Sile Dragusin.


Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor in aceasta privinta. De atunci nu s-a mai intâmplat nimic nou in acest dosar. Cel putin pâna acum…


Solutie temeinica si legala


Fiind audiati atât procurorul Marius Vladoianu, cât si judecatorul Doru Filimon au sustinut ca nu au avut cunostinta de suma de 20.000 de euro primita de Dragusin pentru a-i convinge sa-l faca scapat pe Radulean, ambii sustinând ca solutia dispusa in cauza a fost temeinica si legala si nu s-a bazat decât pe probele din dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS