17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesor universitar inlaturat de la conducerea masteratului

Profesor universitar inlaturat de la conducerea masteratului

Conducerea Universitatii Petrosani a decis sa-l inlature de la conducerea masteratului pe conferentiarul universitar doctor Tiberiu Gagyi, dupa ce, in urma unei anchete interne, s-a dovedit implicarea sa in falsificarea unui catalog. Conform rezultatelor anchetei, profesorul i-a dat nota maxima la disciplina pe care o preda viceprimarului orasului Petrila, Dumitru Rascolean, fara ca acesta sa fie prezent macar in sala de examen.


Examenul la disciplina Resurse umane a profesorului Tiberiu Gagyi a avut loc pe 28 iunie, dar totul a iesit la iveala o luna mai târziu, dupa ce colegii viceprimarului au aflat cu surprindere ca, desi nu a fost in sala, Rascolean a promovat examenul cu nota 10. Dupa ce a izbucnit scandalul, profesorul, dar si cei implicati au incercat sa „curete“ probele si au falsificat o pagina din catalog, viceprimarul fiind trecut absent. Tiberiu Gagyi a modificat intreaga pagina de catalog, dupa care a incercat sa-i convinga pe toti, inclusiv pe rectorul Universitatii, ca s-a inteles gresit, iar nota lui Rascolean era data pe un referat, insa pasta pixului cu care a fost rescrisa foaia nu mai avea aceeasi culoare, diferentele fiind vizibile.


Rectorul Universitatii Petrosani, Nicolae Dima, a solicitat imediat declansarea unei anchete interne pentru a analiza situatia, care a confirmat insa acuzatiile colegilor. „Membrii Senatului Universitatii au analizat cazul si au decis sa-l scoata de la conducerea masteratului pe profesorul Gagyi“, a declarat Dima. Numai ca, in locul conferentiarului Tiberiu Gagyi, conducerea masteratului a fost preluata de conf. univ. dr. ec. Ilie Rascolean, chiar fratele viceprimarului Dumitru Rascolean. „A fost singurul care putea coordona activitatea la masterat deoarece este prins in colectivul care, impreuna cu cei de la Bucuresti, asigura conditiile de desfasurare a masteratului“, a afirmat Dima.


Majoritatea masteranzilor sunt persoane din administratia publica locala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS