14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMinorul incendiat a murit

Minorul incendiat a murit

Alexandru Daniel Bunica, de 15 ani, din Craiova, minorul care s-a ales cu arsuri grave dupa ce a fost stropit cu diluant si incendiat de un prieten, a decedat in urma cu trei zile la Sectia terapie intensiva a Spitalului de Urgenta Craiova, unde era internat din luna aprilie.


Tragedie in familia Bunica. Fiul lor, Alexandru Daniel, a murit pe patul spitalului, miercuri, 27 septembrie, la câteva luni dupa ce a cazut victima prietenilor sai. In seara de 18 aprilie 2006, intr-un imobil situat pe strada Anul 1848 din Craiova s-a incins o partida de carti intre Alexandru Ionut B., de 16 ani, fiul proprietarilor, si patru amici de-ai sai, cu vârste cuprinse intre 15 si 18 ani. Baietii isi formasera doua echipe, din una facând parte fiul proprietarilor si prietenul sau din vecini, Alexandru Daniel Bunica, de 15 ani. Dupa mai multe ore, timp in care au consumat si bauturi alcoolice, tinerii au inceput sa se stropeasca intre ei cu vopsea.


Arsuri de gradele 2 si 3 pe mai multe zone ale corpului


La un moment dat, Alexandru Daniel B. a intrat in baie sa se curete de vopsea. Alexandru Ionut B. a venit dupa el si l-a stropit cu diluant, apoi i-a dat foc. Daniel s-a ales cu arsuri grave de gradele 2 si 3 pe mai multe zone ale corpului. In urma examinarii medico-legale din 26 aprilie, medicii legisti au concluzionat ca arsurile produse i-au pus victimei viata in primejdie. Procurorii doljeni au propus pe 6 iulie arestarea preventiva a lui Alexandru Ionut B., iar judecatorii Tribunalului au dat curs propunerii. In fata anchetatorilor, tânarul nu a recunoscut ca l-a stropit cu diluant si ca i-a dat foc amicului sau. „Mi-a spus fratele meu ca Mihai B., unul dintre cei care a fost de fata atunci, a aruncat cu diluant, iar Ionut B. a aruncat chibritul aprins, la indemnul lui Bogdan R., care era si el cu ei. Fratele meu nu a baut in acea seara, fapt confirmat si de analizele facute atunci la spital“, a declarat Denisa Badita, sora victimei.


Incendiatorul, pus in libertate


Pe 25 septembrie, Curtea de Apel Craiova a admis recursul inculpatului Alexandru Ionut, impotriva incheierii de sedinta din 21 iulie 2006 a Tribunalului Dolj prin care a fost mentinuta starea de arest preventiv. Magistratii au casat hotarârea Tribunalului si au inlocuit masura arestarii preventive cu cea a interzicerii de a parasi tara si a dispus punerea de indata in libertate. „Decizia nr. 131 / 25.09.2006 a Curtii de Apel ne-a fost comunicata pe 27 septembrie“, a declarat judecator Laura Nedelcu, purtatorul de cuvânt al Tribunalului Dolj. Comunicarea deciziei s-a facut exact in ziua in care Alexandru Daniel a decedat. „Am stat zi si noapte lânga el, dupa ce s-a intâmplat si am crezut ca-si revine. Ii parea rau de cei care i-au facut ce i-au facut, ca erau prieteni, dar când a auzit ca s-a decis punerea in libertate, a spus ca asta nu e justitie. De atunci, n-a mai vrut sa stie de nimeni si la câteva zile a murit. Nu ne vine sa credem ca ni s-a intâmplat noua una ca asta!“, a declarat Constanta Bunica, mama victimei. Urmatorul termen pentru judecarea pe fond a dosarului este 19 octombrie 2006, la Tribunalul Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU