21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocal40 de paturi mai putin in Spitalul Judetean

40 de paturi mai putin in Spitalul Judetean

Numarul de paturi din Spitalul de Urgenta Craiova va fi incepând din acest an mai mic cu 40. In cadrul sedintei de consiliu de joi, consilierii judeteni au avizat masurile de eficientizare a unitatilor sanitare doljene, masuri printre care se numara si reducerea numarului de paturi din spitalul judetean craiovean, de la 1.466 la 1.426, conform unor indicatori de performanta stabiliti prin ordinul ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu. Hotarârea luata de consilierii judeteni nu a fost insa pe placul tuturor alesilor.


Corneliu Sabetay, consilier judetean si sef al Clinicii de chirurgie pediatrica din cadrul spitalului vizat, a declarat ca masura ar trebui rediscutata cu oficialii ministerului de resort.


„Pierderea acestui numar de paturi este o masura care nu trebuie aplicata acestui spital pentru ca este singurul care mai poate face fata numarului mare de pacienti care vin din toate judetele Olteniei“, a precizat Sabetay. Directorul adjunct al Autoritatii de Sanatate Publica Dolj, Stefan Popescu, a mentionat insa ca masura de reducere a numarului paturilor va fi reevaluata din doi in doi ani, existând posibilitatea ca, in functie de indicatorii de performanta, acesta sa fie suplimentat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS