12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBunurile lui Boerica, sub sechestru

Bunurile lui Boerica, sub sechestru

Chiar daca Genica Boerica a fost pus in libertate de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, acesta nu se poate bucura prea tare, pentru ca sechestrul pe bunurile sale se mentine.


Decizia Curtii de Apel Bucuresti de a inlocui masura de arest preventiv cu interdictia de a parasi tara in cazul lui Genica Boerica nemultumeste procurorii, insa bunurile acestuia sunt in continuare sub sechestru. Se pare ca, in cazul in care omul de afaceri craiovean va fi gasit vinovat de evaziune fiscala si returnare ilegala de TVA, averea sechestrata va acoperi prejudiciul calculat.


„Ca procuror pot spune ca sunt dezamagit de decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti in cazul lui Boerica. Noi mentinem sechestrul asupra bunurilor sale, pentru ca in astfel de cazuri problema principala este recuperarea prejudiciului. Aici lucrurile sunt destul de simple, pentru ca majoritatea bunurilor le-a avut pe numele sau sau pe firmele sale si pot spune ca bunurile sechestrate pot acoperi prejudiciul calculat“, a explicat procurorul Robert Kelemen, seful Biroului Teritorial Dolj al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT). Procurorii doljeni mai spun ca eliberarea lui Boerica din arest nu trebuie perceputa ca o solutie definitiva, pentru ca fondul cauzei se judeca si poate fi gasit vinovat oricând pentru acuzatiile care i se aduc.


Prejudiciu de 136 de miliarde


In procesul penal al lui Genica Boerica, Ministerul Finantelor Publice s-a constituit parte civila, prin Agentia Nationala de Administrare Fiscala, cu suma totala de 136.980.282.181 de lei, care reprezinta doar creantele fiscale principale rezultate din returnarile de TVA incasate ilegal de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, partea civila rezervându-si dreptul de a-si actualiza pretentiile materiale, potrivit normelor legale in materie de creante fiscale. Pentru recuperarea acestui prejudiciu, procurorii DIICOT din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au dispus indisponibilizarea tuturor bijuteriilor si a sumelor de bani gasite cu ocazia perchezitiilor din casele lui Boerica. Totodata, s-a instituit sechestru pe principalele bunuri mobile si imobile care ii apartin omului de afaceri. Este vorba, in principal, despre trei case in Craiova, o vila in Poiana Brasov si alta la Milano, mai multe terenuri, dar si bunuri apartinând unor firme la care Boerica era actionar majoritar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS