17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBacalaureatul restantierilor - fara incidente

Bacalaureatul restantierilor – fara incidente

Peste 1.160 de absolventi de liceu care au ratat prima sesiune a examenului national de bacalaureat din luna iulie au intrat ieri in febra examenelor din sesiunea programata pentru toamna. Probele de foc au debutat cu Limba si literatura româna, oral.


Candidatii examenului de bacalaureat, sesiunea de toamna, au trecut ieri cu brio peste prima proba orala de Limba si literatura româna. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, la Craiova, examenul s-a desfasurat in trei centre de examen – Colegiul National „Gheorghe Chitu“, Grupul Scolar Industrial „C.D. Nenitescu“ si Grupul Scolar Industrial „Anghel Saligny“ – fara incidente. „Biletele cu subiectele elaborate de Ministerul Educatiei si Cercetarii prin Serviciul National de Evaluare nu au pus probleme candidatilor. Este drept ca in aceasta sesiune s-a mers intr-un ritm mai lent, deoarece si candidatii au evoluat mai modest. Sa nu uitam ca vorbim totusi despre absolventi care au avut corigente sau care au picat in prima sesiune de bacalaureat“, a spus presedintele comisiei de bacalaureat de la Colegiul National „Gheorghe Chitu“, conf. univ. Nicolae Ionescu.


De aceeasi parere este si vicepresedintele comisiei de bacalaureat, inspector Anca Paunescu, din cadrul ISJ Dolj, care a spus: „Examenul s-a desfasurat normal, iar atmosfera a fost destinsa. Chiar si profesorii examinatori au fost mai indulgenti. Candidatii au obtinut note intre sase si noua, ceea ce este un lucru imbucurator. Eliminati din examen nu am avut si nici cazuri de fraudare a probei“, a explicat inspectoarea.


Mai optimisti decât in vara s-au aratat a fi si absolventii de liceu care si-au incercat norocul pentru a doua oara. „De data aceasta cred ca m-am pregatit mai bine decât in vara. Oricum, eu nu dau decât proba de limba româna pentru a-mi ridica media. Emotii am, deoarece acestea sunt firesti…“, a spus Marian I., din Craiova.


Bacalaureat la 32 de ani


Potrivit membrilor comisiei de bacalaureat, nici din sesiunea de toamna nu au lipsit cazurile speciale. „Am avut un candidat – Aurelian Cioroianu – care a terminat studiile liceale la Grupul Scolar Industrial «Traian Demetrescu» din Craiova in anul 1992 si care abia acum s-a decis sa sustina examenul de bacalaureat. La proba orala de limba si literatura româna a luat nota sapte, iar comisia a fost uimita de evolutia lui tinând cont de faptul ca acesta a terminat liceul de ceva vreme“, a spus prof. Danut Anghel, membru al comisiei de bacalaureat.


Potrivit Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC), examenul de bacalaureat continua si astazi conform calendarului de examen tot cu proba orala de limba si literatura româna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS