15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScoala ii prinde pe elevi printre darâmaturi

Scoala ii prinde pe elevi printre darâmaturi

Pregatirile de deschidere a noului an scolar 2006 – 2007 sunt in toi. Daca la unele unitati de invatamânt din Banie lucrarile de reabilitare si igienizare se apropie de final, la altele situatia este dezastruoasa.


Cu mai putin de o luna inainte de inceperea anului scolar 2006 – 2007, lucrarile de igienizare, modernizare si reabilitare a scolilor din Dolj sunt in plin proces. Potrivit managerilor institutiilor de invatamânt, acestea se vor finaliza cu siguranta inainte de 15 septembrie. „La scoala noastra, pe perioada vacantei, s-a lucrat continuu. Receptia lucrarilor se va face pe 31 august, motiv pentru care am fost nevoiti sa lucram fara oprire. Fondurile de reabilitare, aproximativ 137.000 RON, au fost alocate de la bugetul Consiliului Local (CL) Craiova si au fost folosite pentru reparatii curente la grupurile sanitare din localul scolii, cât si la cele din caminul de elevi, pentru realizarea unei hidroizolatii la cladirea scolii pe o suprafata de 200 de metri patrati, lucrare, de altfel, extrem de necesara“, a spus Anghel Petrescu, directorul Grupului Scolar Industrial „Anghel Saligny“ din Craiova. Potrivit acestuia, la cei 137.000 RON s-au adaugat 40.000 RON, bani ce au provenit din veniturile extrabugetare ale scolii si din fondurile consiliilor reprezentative ale parintilor. „Cu acesti bani am efectuat reparatiile necesare la mobilierul scolar, am schimbat tocaria, usile de acces in institutie, dar si o lucrare de anvergura, si anume aceea de schimbare a instalatiei electrice. De asemenea, au mai fost inlocuite geamurile sparte si s-a dat startul la igienizarea cantinei aferente unitatii noastre“, a completat directorul Grupului Scolar „Anghel Saligny“.


Mobilier reconditionat


Pentru a-i intâmpina pe elevi asa cum se cuvine, in anul scolar ce bate la usa, conducerea Grupului Scolar „Anghel Saligny“ a decis ca si mobilierul existent in clasele si laboratoarele scolii sa capete un nou look. Motiv pentru care mesele de lucru au fost reconditionate in proportie de 90%. „Incercam pe cât posibil sa-i dam scolii noastre un aspect modern. O imbunatatire cât de mica schimba aspectul claselor, asa ca, in proportie de 90%, mobilierul a fost reconditionat. Operatia a constat in inlocuirea blaturilor si vopsirea scheletelor metalice, bancile fiind construite in asa fel incât elevul sa stea cât mai confortabil pe parcursul orelor de curs. Sa nu uitam ca un copil de liceu isi petrece sapte – opt ore la cursuri, asa ca am incercat pe cât posibil sa le «indulcim» sederea la scoala“, a declarat Anghel Petrescu. Potrivit conducerii unitatii de invatamânt, in anul scolar 2006 – 2007, internatul grupului scolar si centrala termica vor intra intr-un program de reabilitare cu fonduri obtinute de la CL Craiova.


Elevii de la Scoala nr. 32 se vor juca in recreatie printre schele


Daca unele scoli se pot bucura de faptul ca la capitolul reabilitare stau bine, altele lucreaza cât e ziua de lunga si tot nu o scot la capat. Este si cazul Scolii nr. 32 „Alexandru Macedonski“ din cartierul Craiovita Noua, care inca din primavara a demarat lucrarile de construire a unei sali de sport, pe program guvernamental, dar care nici in prezent nu par sa se apropie de final. „In curtea scolii se lucreaza la o sala de sport de câteva luni. Parca ar fi lucrarile la Manastirea Argesului, nu alta. Este adevarat ca respectiva sala va fi moderna, la standarde europene, dar nu putem spune cu exactitate când se va finaliza. Probabil ca va incepe scoala si copiii tot nu vor avea parte de o sala de sport adecvata. Intârzierile au aparut din cauza lucrarilor de canalizare si de introducere a utilitatilor“, a spus Camelia Ghidoveanu, directoarea adjuncta a unitatii de invatamânt.


Deocamdata, au fost construite doar vestiarele pentru elevi, profesori si grupurile sanitare. Directoarea considera ca scoala are foarte mare nevoie de o sala de sport, intrucât cei peste 1.100 de elevi se inghesuie la orele de educatie fizica in doua sali de clasa improvizate, improprii pentru activitatile sportive. Ironia sortii face ca Scoala nr. 32 sa fie recunoscuta pentru rezultatele de exceptie la aceasta disciplina. Potrivit directoarei adjuncte, desi s-a pastrat destul de bine de-a lungul vremii, scoala nu a fost prinsa niciodata in vreun program de reabilitare. „Scoala nr. 32 a fost data in folosinta in anul 1975, iar pâna in prezent nu a avut parte de nici o reabilitare. Poate ca in acest an ne va ajuta cineva cu fonduri externe, pentru ca am tot facut cârpeli din fonduri proprii“, a completat directoarea adjuncta a unitatii de invatamânt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU