10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDetinutele PMS, in pelerinaj

Detinutele PMS, in pelerinaj

Majoritatea credinciosilor au sarbatorit marti Adormirea Maicii Domnului. Penitenciarul de Maxima Siguranta din Craiova nu a lasat sa treaca neobservata aceasta zi deosebita.


Luând exemplul „colegilor“ mai mici de la PMT, un grup de detinute a plecat in pelerinaj la manastirile din apropierea Craiovei. Marti dimineata, imediat dupa micul dejun, 19 detinute de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova au iesit pe portile inchisorii. Insotite de instructori, educatori si angajati ai serviciului de paza al institutiei, femeile si-au luat liber câteva ore. Au plecat in pelerinaj, pentru a sarbatori cum se cuvine Sfânta Maria.


„Prima oprire a fost la Manastirea Jitianu, unde detinutele au ascultat Sfânta Liturghie, s-au rugat pentru iertarea pacatelor si au dat acatiste pentru ele si cei dragi“, a spus Raluca Teodosiu, sef birou reintegrare din cadrul PMS.


Dupa vizitarea manastirii de la Podari, femeile au luat drumul urmatorului locas sfânt: Manastirea Maglavit. Din pricina lucrarilor de renovare aflate in plina desfasurare, aceasta nu a putut fi vizitata. Detinutele s-au bucurat insa de privelistile minunate si aerul curat, numai bune sa le pregateasca pentru o ora de spovedanie si un cuvânt de intelepciune, rostit de maica stareta a Manastirii Cârcea. Fiind vorba de ultimul obiectiv al „excursiei“ si nimerindu-se chiar in preajma prânzului, cele 19 detinute au fost invitate sa-si potoleasca foamea cu bucatele minunate pregatite de maicute pentru ele si pentru sarbatoarea Maicii Domnului.


„PMS a organizat pentru prima data o astfel de actiune. Dupa impresiile pe care le-a lasat, cu siguranta ca nu a fost ultima! A fost cu adevarat emotionant! La rugaciune, atunci când au aprins lumânari, fetele aveau chiar lacrimi in ochi! Multe dintre ele nu au mai iesit din penitenciar poate de sapte – opt ani. Asadar, pentru ele a fost mai mult decât o sarbatoare religioasa, a fost o zi de libertate!“, a spus, la fel de emotionata, Raluca Teodosiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS