17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSinistratii vor primi materiale de constructii, dar n-au terenuri

Sinistratii vor primi materiale de constructii, dar n-au terenuri

Familiile sinistrate, ramase fara locuinte in urma alunecarilor de teren din judetul Vâlcea, vor primi materiale de constructii, insa nu vor avea ce face cu ele pentru ca, in foarte multe cazuri, situatia terenurilor pe care ar fi trebuit sa se construiasca noile imobile nu a fost clarificata.


Irina Vasilescu, director de dezvoltare in cadrul Prefecturii Vâlcea, a declarat ca din aceasta cauza termenul de incepere a reconstructiei locuintelor s-ar putea decala cu câteva saptamâni. „In urma unei sedinte de guvern s-au alocat pentru judetul Vâlcea materiale de constructii necesare pentru refacerea a 97 de locuinte. Ne-am axat pe casele in care nu se mai poate locui pentru ca sunt familii care stau sub cerul liber sau prin vecini. Vom avea o problema mai grava in privinta regimului terenurilor pe care urmeaza sa fie construite locuintele. Sunt foarte multe localitati in care nu se stie unde vor fi ridicate noile case. Acest lucru se datoreaza in special primarilor, care ar fi trebuit sa rezolve aceasta problema“, a declarat Irina Vasilescu.


Reprezentantul Prefecturii Vâlcea a adaugat ca situatia este valabila atât in cazul locuintelor afectate in iarna acestui an, cât si in cazul celor din primavara. Printre primarii care n-au gasit terenurile necesare amplasarii locuintelor se regasesc cei din comunele Golesti, Ocnele Mari, Muereasca si Roesti. Pentru a clarifica aceasta problema, reprezentantii administratiilor publice locale vor fi convocati de prefectul judetului, Anuta Handolescu, pentru a da explicatii si totodata pentru a-si lua angajamente clare pentru reconstructia locuintelor afectate de calamitati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS