17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLiberalii lui Patriciu cer ruperea protocolului Aliantei

Liberalii lui Patriciu cer ruperea protocolului Aliantei

PNL Prahova acuza PD ca le-a racolat primarii si consilierii. Drept urmare, liberalii prahoveni cer conducerii centrale sa rupa protocolul Aliantei D.A. la nivelul judetului Prahova.


Intr-un comunicat dat ieri publicitatii, presedintele PNL Prahova, Adrian Semcu, sustine ca este vorba despre actiuni „premeditate“, facute „in dispretul spiritului si literei protocolului si al declaratiilor publice ale liderului national al PD“.


Recent, trei primari, doi viceprimari si mai multi consilieri locali alesi pe listele PNL au trecut la PD. Liberalul Adrian Semcu sustine ca acestia fi fost „atentionati“ ca este mai bine sa se inscrie in PD. „Din spusele celor vizati am aflat ca alesilor liberali nu li s-au facut doar promisiuni – de la fonduri pentru infrastructura si pâna la sprijin politic la nevoie, ci au fost si atentionati ca le-ar fi mai bine sub protectia unui partid puternic, care gestioneaza ministerele cele mai interesante: cel al Transporturilor si cel al Administratiei si Internelor“, se arata in comunicatul dat publicitatii de Adrian Semcu.


„Are foarte mare legatura cu atitudinea lui Patriciu“


Senatorul democrat de Prahova Paula Ivanescu sustine insa ca PD i-a primit pe primarii demisionari din PNL pentru ca posturile respective sa ramâna totusi in Alianta. „Nu puteam sa-i lasam sa se duca in alta parte, la PSD sau PRM“, a declarat Paula Ivanescu. Ea a precizat ca alesii locali respectivi au venit de buna voie in PD si nu in urma unor presiuni, asa cum sustine liderul liberal. „Ei sunt nemultumiti de cum functioneaza PNL. Alesilor locali trebuie sa li se dea respectul cuvenit. Cei care au venit la noi in partid sunt nemultumiti ca nu li se cere parerea si sunt chemati doar când trebuie sa voteze“, a explicat senatorul democrat.


In privinta nerespectarii protocolului Aliantei, Paula Ivanescu a spus ca si liberalii l-au incalcat de nenumarate ori. Intrebata daca este in pericol ruperea Aliantei in Prahova, senatorul democrat a spus ca „Patriciu doreste in fiecare zi acest lucru“, insa acest lucru nu se va intâmpla.


Luni, liderul PD Emil Boc a anuntat victorios ca in formatiunea sa au revenit 300 de primari, dupa ce in timpul fostei guvernari „au fost obligati sa treaca la PSD“. „Doar 10% dintre primarii care s-au inscris acum in PD vin de la alte formatiuni“, preciza Boc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS