16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBechetul a sarbatorit Ziua Marinei

Bechetul a sarbatorit Ziua Marinei

Localnicii si mai-marii orasului Bechet au lasat pentru o zi grija reconstructiei dupa inundatii si au sarbatorit Ziua Marinei in port.


Portul Bechet a fost ieri gazda celei de-a unsprezecea editii a festivitatilor organizate cu ocazia Zilei Marinei de catre primarie si consiliul local. Dupa perioada dificila din timpul inundatiilor, când Bechetul Vechi a fost inundat si zeci de case au fost distruse de ape, oamenii si autoritatile au lasat grijile acasa si au venit in port pentru a participa la manifestarile organizate cu aceasta ocazie. Oficialitatile prezente la festivitate, Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, subprefectul Ionel Ciobotea si primarul Constantin Oclei au amintit perioada grea prin care a trecut orasul si eforturile care s-au facut pentru repararea drumului si redeschiderea Portului Bechet.


Concursuri si distractie


Ca si in ceilalti ani, sarea si piperul sarbatorii au fost cele patru concursuri – frânghia, mersul in saci, prinsul ratelor in apa si mersul pe bârna – care s-au tinut pe puntea bacului ce face zi de zi legatura intre Bechet si localitatea bulgareasca Oreahovo, fiind organizate cu sprijinul primariei si al consiliului local.


Prima proba a fost cea de frânghie. Câte cinci tineri s-au asezat de o parte si de cealalta a unei frânghii, iar echipa care a reusit sa-i traga pe ceilalti peste linia de delimitare stabilita de organizatori a iesit invingatoare. A urmat alergarea in saci, impartita in trei runde a câte cinci competitori. Concursul de mers pe o bârna unsa cu vaselina si suspendata deasupra apei a fost cel mai greu. Concurentii trebuia sa mearga pe bârna de lemn pentru a atinge steguletul agatat la capat. Ieri, steagul a fost atins la a treia incercare, fiind un record al acestui concurs. Câstigatorul s-a ales cu marele premiu – un purcelus de lapte. Ultima intrecere a constat in prinderea a cinci rate aruncate in apele Dunarii. La acest concurs, premiul a constat in pastrarea pasarii prinse. De asemenea, ca si anul trecut, celor prezenti in port le-a fost oferita o plimbare cu bacul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS