10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalManifeste la Mina Lupeni

Manifeste la Mina Lupeni

Administratia Companiei Nationale a Huilei Petrosani a demarat o ampla ancheta la Mina Lupeni, dupa ce ortacii de aici au refuzat, la inceputul lunii august, hrana calda la intrarea in subteran, protestând astfel in speranta ca vor primi tichete de masa in locul mesei calde. La Mina Lupeni au fost aruncate manifeste prin care minerii erau instigati impotriva mesei calde acordate la cantina.


Directorul general al CNH Petrosani, Daniel Surulescu, declara ca, potrivit prevederilor legale, firmele care acorda hrana calda nu pot sa beneficieze de tichete, iar legislatia pe protectia muncii obliga CNH sa acorde suplimente nutritive angajatilor.


Presedintele Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, este de parere ca problemele legate de masa calda acordata minerilor au aparut din cauza conflictelor pe care le au liderii de sindicat intre ei, la mijloc fiind de fapt anumite interese sindicale. „Am gasit si manifestul, care este tendentios. Are un accent de invrajbire, de venin“, a declarat Mircea Ioan Molot.


Majoritatea minerilor de la Mina Lupeni au refuzat hrana pe 1 august la intrarea in schimb, instigati de anumite persoane. In curtea unitatii miniere, precum si in autobuzele care ii aduc pe ortaci la mina au fost aruncate manifeste prin care acestia erau indemnati sa nu se mai lase amagiti cu mâncarea pe care o primesc si sa o refuze.


Presedintele Ligii Sindicatelor Miniere, Zoltan Lacatas, sustine ca intreaga actiune a fost o diversiune, in conditiile in care sindicatele au cerut Ministerului Economiei si Comertului in primavara, in baza unui referendum organizat la toate unitatile miniere, inlocuirea mesei calde care se acorda la intrarea in subteran cu tichete valorice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS