15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalComandor de aviatie, blocat cu masina la sol

Comandor de aviatie, blocat cu masina la sol

Un imens scandal a izbucnit ieri in apropierea intersectiei dintre Calea Bucuresti si strada Nicolae Balcescu, dupa ce angajatii RAT Control au blocat rotile autoturismului Dacia 1310 cu numarul de inmatriculare DJ-03-MRM, care ii apartinea craioveanului Adrian Trandafir.


„Am parcat pe Calea Bucuresti in jurul orei 8.30. Cei care blocheaza rotile erau lânga mine. Mi-au blocat masina ilegal, pentru ca eu nu am vazut nici un indicator care sa interzica parcarea sau stationarea in zona. Nu exista un avertizor ca, daca se opreste in acel loc, ti se poate bloca roata. Individul care mi-a blocat roata mi-a zis sa platesc 750.000 de lei sau sa-i dau lui 375.000 de lei in mâna. L-am refuzat, dar nu pentru ca ar fi problema de bani, ci pentru ca este ilegal. Am cerut un proces-verbal, pe care sa-l contest, dar nu mi-a dat decât o dispozitie de blocare, un petic de hârtie nestampilat, pe care scrie ca a fost intocmit de «imputernicitul primarului DJ-62-ADI». Cum adica, primarul a imputernicit o masina?“, a declarat Adrian Trandafir, capitan-comandor de aviatie.


Le-a confiscat dispozitivele de blocare


Conflictul a capatat aspecte comice dupa ce capitanul-comandor s-a dus si le-a luat angajatilor RAT Control cheia din contactul masinii cu care venisera. Mai mult, a insirat dispozitivele de blocare pe una din benzile de circulatie de pe Calea Bucuresti, spre satisfactia multor soferi aflati in trafic la acea ora. La un moment dat, Adrian Trandafir le-a luat celor de la regia primariei un dispozitiv de blocare din portbagajul masinii, pe care l-a pus in portbagajul Daciei lui.


Si-au facut apoi aparitia si politistii comunitari, care i-au luat lui Trandafir datele de pe buletin. La insistentele acestora, capitanul-comandor le-a restituit celor de la RAT Control cheile masinii, iar acestia, profitând de ocazie, au plecat in tromba. Au revenit insa câteva minute mai târziu, exact dupa ce aviatorul taiase cu o pânza de bomfaier „gheara“ metalica ce ii bloca roata stânga fata. Au incercat
sa-i monteze alta „gheara“ pe roata din spate, insa Trandafir a demarat, fortând dispozitivul de blocare, care s-a desprins. Apoi capitanul-comandor a mers acasa, purtând in portbagajul Daciei sale doua dispozitive de blocare: unul functional, pe care il luase din portbagajul masinii celor de la RAT Control, iar altul nefunctional, dupa ce il taiase cu bomfaierul ca sa-l scoata de pe roata.


Cazul a intrat in atentia politiei


Reprezentantii RAT Control sustin ca angajatii de la Blocari au actionat perfect legal. „Masina era chiar in intersectie. Respectivul a luat dispozitivele de blocat din masina angajatului nostru, precum si cheile masinii, inchizându-le la el in masina. I-a injurat pe angajati si i-a amenintat. Pâna la urma le-a dat cheile, dar nu le-a dat un dispozitiv. Am anuntat politia. Nu a vrut sa plateasca amenda. A facut un intreg scandal si la final ne-a luat din nou dispozitivele de blocat roti, le-a bagat in masina lui si a plecat cu ele. Oamenii nostri s-au dus sa dea declaratii la politie. Nu puteau sa ii ceara bani pentru ei, pentru ca daca i-au spus ca trebuie sa plateasca 375.000 de lei, asta inseamna jumatate din taxa, cât se poate achita pe loc. De ce nu i-au zis 300.000?“, a declarat Marian Slavu, director la RAT Control Craiova.


Cazul a ajuns acum in atentia politiei. Situatia creata aduce insa in discutie o mai veche hiba a prevederilor care reglementeaza blocarile si ridicarile de masini: celor care parcheaza neregulamentar nu li se emite un proces-verbal de contraventie, astfel ca blocarea sau ridicarea masinii nu poate fi contestata in justitie.


Cine este Adrian Trandafir


Adrian Trandafir este capitan-comandor in Aviatia Româna, are o experienta de zbor pe avioanele-scoala, MIG 15, IAR 93 si IAR 99, pe elicoptere cu reactie. Face parte din prima promotie de ingineri a Sectiei de echipamente si instalatii de bord de aviatie din cadrul Facultatii de Electrotehnica din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII