8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaldura scoate bolnavii din spital

Caldura scoate bolnavii din spital

De când a inceput canicula, bolnavii internati in Spitalul de Urgenta Craiova trec zi de zi printr-un adevarat calvar. Arsita care a invadat saloanele i-a determinat pe multi dintre ei sa se refugieze in afara unitatii sanitare. Unii s-au instalat pe treptele de la intrarea in sediul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Dolj, din incinta spitalului. Florea Bozgan, din comuna doljeana Lipov, este unul dintre bolnavii care se chinuiau sa uite de caldura sufocanta pe scarile ASP Dolj. Barbatul a fost internat joi in Clinica de chirurgie oro-maxilo-faciala cu o tumoare la obraz, iar ieri a fost operat. Abia iesit din sala de operatie, Bozgan nu a suportat aerul sufocant din salon si s-a dus afara sa se racoreasca. „Suntem cinci oameni in incapere si noaptea nu putem dormi din cauza zapuselii. Ca sa ne racorim ne stropim pe fata cu apa de la robinet“, a spus barbatul.


Si-a facut patul in gradina spitalului


Caldura din spital a devenit insuportabila si pentru rudele care isi viziteaza bolnavii. Marieta Cioroianu a venit tocmai din Calafat sa fie alaturi de fiul ei bolnav. Pentru ca nu rezista sa stea pe canapelele din salile de asteptare sau in salonul in care este internat fiul ei s-a refugiat in gradina spitalului.


Pentru a-si spori confortul femeia a instalat acolo doua perne (spune ea pentru uz personal) si o patura. Femeia mai spune ca se simte foarte bine acolo si chiar daca medicii se uita lung la ea atunci când trec pe aleea din vecinatatea parculetului, pâna acum nu i-a zis nimeni sa plece.


Bolnavii imobilizati la pat trebuie insa sa suporte cu stoicism caldura, singura lor aparare fiind, in cel mai bun caz, un cearsaf postat in fata ferestrei, in calea radiatiilor solare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS