17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCase pentru sinistratii din Rast si Cârna

Case pentru sinistratii din Rast si Cârna

Campania derulata de Arhiepiscopia Craiovei in sprijinul persoanelor afectate de inundatiile din sudul judetului Dolj a trecut saptamâna aceasta in cea de-a treia etapa, si cea mai importanta: construirea de case pentru sinistrati. Dupa ce in prima etapa a campaniei au fost acordate ajutoare de urgenta, iar in cea de-a doua s-a trecut la un program amplu de asistenta religioasa si sociala, care a urmarit sprijinirea intr-un mod individualizat a acestor persoane, in cea de-a treia componenta a acestui program, Arhiepiscopia Craiovei a deschis deja procedura de negociere in vederea atribuirii unui contract de lucrari pentru construirea de case pentru sinistratii din localitatile Rast si Cârna.


„Din fondurile strânse la nivelul Arhiepiscopiei Craiovei si la nivelul Patriarhiei Române in urma «Apelului la rugaciune si fapta buna» si a campaniei «Credinta este mai puternica decât apele», Arhiepiscopia Craiovei intentioneaza sa construiasca 20 de case in aceste localitati, pâna la inceputul lunii noiembrie a acestui an“, a declarat parintele Florin Bonea.


Trei case vor fi ridicate si la Bechet


Mâine, la Bechet se va pune piatra de temelie a primei case, din cele trei pe care Arhiepiscopia Craiovei le va construi in acest oras pentru persoanele afectate de inundatii. Cele trei case se adauga celor douazeci pe care Arhiepiscopia Craiovei intentioneaza sa le construiasca in localitatile Rast si Cârna. Casele de la Bechet prezinta particularitatea ca vor fi construite in regie proprie de Arhiepiscopia Craiovei, cu sprijinul parohiilor din aceasta zona.Fiecare imobil va avea o suprafata de 67 de metri patrati si va fi constituit din doua camere, bucatarie, baie, hol, camara si debara. Termenul de finalizare a lucrarilor este 30 octombrie 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS