16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljInca 30 de zile de arest pentru Boerica

Inca 30 de zile de arest pentru Boerica

Magistratii Tribunalului Bucuresti au admis ieri cererea procurorilor Parchetului General de prelungire a mandatului de arestare preventiva pe numele lui Genica Boerica, respingând solicitarea acestuia de a se institui asupra sa obligativitatea de a nu parasi tara.


In acest fel, Boerica ramâne dupa gratii cel putin 30 de zile de acum inainte.


La termenul anterior, pentru a-i impresiona pe judecatori, Boerica le declarase ca s-a cumintit si ca „ar fi imposibil“ sa repete faptele pentru care a fost trimis in judecata.


„Am vrut tot timpul sa colaborez cu organele DIICOT, dar nu a fost posibil“, a spus atunci Boerica, precizând ca „niste oameni influenti“ au reusit sa-i „bage“ firmele in faliment si sa le „vânda pe un hal de pret“. Tot marti, judecatorii au decis ca inceperea discutiilor de fond sa se desfasoare pe 15 septembrie.


La 28 aprilie, Curtea de Apel Bucuresti a trimis, spre rejudecare, dosarul in care omul de afaceri craiovean Genica Boerica este acuzat de asociere in vederea savârsirii de infractiuni, spalare de bani, fals in declaratii, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si rambursari ilegale de TVA.


El a fost condamnat la opt ani de inchisoare si interzicerea dreptului de a ocupa functia de administrator al unei societati comerciale timp de patru ani dupa executarea pedepsei.


In acelasi dosar, au fost condamnati Florentin Sargarodschi, Vasile Stanescu, Elena Popa, El Tenbedawy M. Khaled si Abdulhameed G. Shaban (câte trei ani de detentie), Nassar K.A.A. Mohamed (sase ani), El Kholyh Nashat, Ayyoub A.H.H. Bassem si Al Switi A.M.A. Nail (patru ani), Honar Sood Monfared Mostafa (cinci ani) si El Araby M. Abdou.


Potrivit rechizitoriului, in perioada iunie 2001 – iunie 2003, in diverse forme de participatie penala si prin folosirea de mijloace frauduloase, inculpatii ar fi solicitat si obtinut de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj suma de 13,6 milioane RON.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS