16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFocuri de arma pe strada Râului

Focuri de arma pe strada Râului

Un echipaj din cadrul Sectiei 1 Politie Craiova aflat in serviciul de patrulare a observat ca dintr-un autoturism aflat in trafic pe strada Râului s-au tras focuri de arma asupra altei masini. Din primele verificari s-a stabilit ca un autoturism BMW, condus de Stazian Miclescu, in care se afla si Stefan Bambaloi, ambii din Craiova, a fost urmarit de un Mercedes cu numarul de inmatriculare 48-DJ-MAI si de un BMW cu numarul de inmatriculare 07-DJ-BRI, in care se aflau câteva persoane care au tras mai multe focuri de arma cu un pistol cu gaze asupra BMW-ului condus de Miclescu. „O patrula mobila a sectiei a observat ca s-a tras dintr-o masina si a reusit sa retina numerele de inmatriculare ale automobilelor implicate. Din fericire, nimeni nu a fost ranit si nici nu s-au inregistrat pagube materiale“, a declarat comisarul-sef Jan Dobrescu, seful Sectiei 1 Politie Craiova.


„Puteau sa ne omoare pentru ca eram intr-o masina decapotabila“


Stazian Miclescu, soferul BMW-ului asupra caruia s-a tras, spune ca din cele doua masini s-a tras cu mai multe arme. „Azi-noapte (in noaptea de luni spre marti – n.r.), veneam spre casa intr-o masina decapotabila. Pe Râului a aparut din spate o masina care venea in viteza si semnaliza din faruri. A trecut in fata mea, iar alta masina a ramas in spate si au inceput sa traga din ambele directii. Am apucat sa vedem ca la volanul masinilor erau fratii Surdu, «Surdu» si «Gipsanu», baietii avocatului Surdu, si am intrat in cartier ca sa scapam de ei. Dupa aceea ne-am intors si am gasit politistii care cautau cartusele pe jos. S-au gasit mai multe tuburi, dar si bilele de inox cu care au tras in noi. Nu stiu ce motiv au avut ca sa traga, dar puteau sa ne omoare pentru ca eram in masina decapotabila“, a povestit Miclescu.


Politistii craioveni au confirmat identificarea a doua persoane implicate in incidentul de pe strada Râului. „Am reusit identificarea a doua persoane implicate si continuam cercetarile pentru stabilirea situatiei de fapt, dar si a tuturor persoanelor implicate. Avem informatii ca in cele doua masini se aflau patru sau cinci persoane. Se vor lua masurile legale impotriva participantilor la acest eveniment, iar in prezent actionam pentru prevenirea unor posibile acte de dezordine datorate razbunarii persoanelor vatamate“, a mai declarat Jan Dobrescu.


Tuburile de cartuse si bilele gasite la fata locului au fost predate Biroului Arme, Explozibili si Substante Toxice din cadrul IPJ Dolj pentru continuarea cercetarilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU