6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesorii de la UCB, pasibili de sanctiuni

Profesorii de la UCB, pasibili de sanctiuni

Conducerea Universitatii „Constantin Brâncusi“ va face o analiza a rezultatelor obtinute de studentii care au picat la examenul de licenta. Cadrele didactice de la UCB care au dat note studentilor pe ochi frumosi vor fi sanctionate. Rectorul UCB, Adrian Gorun, a spus ca va lua masuri daca se va constata ca la materiile la care studentii nu au luat note de trecere la licenta acestia au avut note de 9 si 10 in anii universitari: „Ne vom ocupa si de acest aspect, sa vedem care au fost notele lor pe tot parcursul facultatii si daca vom constata ca au avut note de 9 si 10, iar la examenul de licenta au luat note de 2, 3 si 4, atunci profesorii respectivi va trebui sa raspunda“, a spus rectorul UCB, Adrian Gorun.


Nivelul de exigenta la examenele de licenta de la UCB care s-au desfasurat pâna acum a fost ridicat, astfel incât aproximativ jumatate dintre studenti nu au reusit sa promoveze. La Facultatea de Drept, cursuri zi, promovabilitatea a fost de doar 53%, iar la Administratie Publica, de 49%, in timp ce la Colegiu, la specializarea administratie publica locala, numai 45% din studenti au luat licenta. Cea mai mare nota de la Drept Juridic a fost 8, iar la Administratie Publica 9,95. Conform lui Gorun, prezenta studentilor la cursuri a fost de 25 – 30%, iar rezultatele sunt pe masura. Rectorul Adrian Gorun a spus ca seriozitatea examenului de licenta este unul dintre criteriile de mentinere a acreditarii, tinând cont ca toate universitatile vor intra, din aceasta toamna, in proces de reacreditare. Potrivit acestuia, chiar unii dintre copiii cadrelor didactice de la Universitate nu au promovat examenul de licenta.


Studentii s-au asteptat sa fie lasati sa copieze


Adrian Gorun a spus ca la baza sustinerii examenului de licenta au stat doar cunostintele acumulate in anii de studiu si ca rezultatele obtinute sunt cele mai apropiate de adevar si de nivelul de pregatire al studentilor: „Consideram ca nu putem sa-i invatam pe viitori procurori si judecatori sa participe la fraude si totul trebuie sa se desfasoare in mod corect. Acest principiu va fi aplicat la toate structurile Universitatii. Rezultatele nu au fost pentru mine o supriza si ma asteptam, pentru ca stiam care este interesul studentilor pentru desfasurarea activitatilor profesionale si cum, in alte situatii, au fost lasati sa se inspire. A fost o rectie de uimire din partea candidatilor, pentru ca nu erau obisnuiti cu asa ceva. S-au asteptat sa respire subiectele sau sa fie ajutati“.


Subiect care nu era in tematica de examen


Studentii de la Facultatea de Drept Juridic, invatamânt la distanta, care au sustinut sâmbata, 15 iulie, examenul de licenta, au primit un subiect care nu facea parte din tematica. Conducerea Universitatii a luat masura sa anuleze subiectul si sa redistribuie punctajul catre celelalte teme. Adrian Gorun spune ca vinovat de aceasta situatie se face profesorul care avea sarcina sa verifice daca subiectul face parte din tematica: „Când s-a facut extragerea, l-am intrebat pe colegul meu Rujan daca este in programa si acesta a spus ca da. Dupa ceva timp, ma suna decanul si imi spune ca subiectul nu este in programa. Voi lua masuri cu cei care fac gafe de genul acesta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS