20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Razboiul sexului

V-ati intrebat vreodata de ce multe cupluri aleg sa-si exprime resentimentele in arena sexuala? Cercetarile arata ca, dintre toate genurile de relatii umane, casnicia produce cele mai intense reactii emotionale – mai ales furie. Când furia intra in scena, apar problemele, fiindca majoritatea oamenilor nu stiu cum sa comunice furia in mod constructiv. De obicei, ei isi transpun in actul sexual mânia, care atrage, de obicei, razbunarea sau represaliile. Acestea, la rândul lor, sunt raspunsuri comportamentale. Scopul este sa loviti partenerul acolo unde il doare. Si, ati ghicit, viata sexuala este un punct foarte sensibil.


Jocurile barbatilor in razboiul sexului


Rareori barbatii refuza relatiile sexuale ca mod de a se razbuna pe sotiile lor. Chiar daca ar vrea sa o faca, ei trebuie sa se „lupte“ impotriva a 300 de milioane de spermatozoizi care isi cer drepturile. Asadar, cum se razbuna majoritatea barbatilor pe sotiile lor?


Reprezentantii sexului tare se infurie si sunt gata sa explodeze atunci când nu le este satisfacuta nevoia de a fi recunoscuti si apreciati. Sotia, vazând ca sotul nu ii satisface nevoile emotionale sau sexuale, incepe sa ii critice comportamentul. Astfel, sotul se simte lezat, pentru ca este luat in seama.


Lucrurile se complica atunci când barbatii sunt criticati direct de sotiile lor. In primul rând, ei isi pierd motivatia de a le oferi partenerelor lor ceea ce isi doresc – preludiu, tandrete, comunicare. Apoi incep sa caute recunoastere in afara casniciei, de obicei sub forma unei relatii extraconjugale.


Sexul – câmp de lupta pentru probleme nesexuale


Când unul sau ambii parteneri sunt prinsi in razboiul sexului, intotdeauna banuiesc ca la origine se afla alta problema din casnicia lor. Jocurile din razboiul sexului sunt adesea expresii simbolice ale altor probleme latente, cum ar fi teama de intimitate, de dependenta, de abandon sau de pierdere a autoritatii. O solutie ar fi cititul printre rânduri. Aceasta metoda este asemanatoare cu decojitul unei cepe.


La primul strat, descoperim ca disputele sexuale reflecta adesea probleme conjugale mai profunde, care nu au nici o legatura cu sexul. Uneori insa, când dam la o parte si urmatoarea foita, descoperim ca disputele aprinse pe motive sexuale sunt alimentate de rani mai profunde, din copilarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS