12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCrima dubla la Daneti

Crima dubla la Daneti

O crima oribila a ingrozit ieri comuna doljeana Daneti. Fratii Zainel, Adrian, de 29 de ani, si Florin, de 26 de ani, au fost omorâti cu sapele de doi membri ai familiei Cloanta, tatal – Victor, de 45 de ani, si fiul sau de numai 15 ani.


Conflictul a izbucnit in jurul orei 16.00, când Adrian si Florin Zainel au intrat pe pamântul familiei Cloanta. Inarmati cu o bâta si un levier si insotiti de câinii care pazeau turma lor de capre, au navalit asupra baiatului cel mare al proprietarului. Primind mai multe lovituri in cap, adolescentul de 17 ani s-a prabusit la pamânt. Vazându-si fiul cel mare plin de sânge, tatal impreuna cu mezinul, aflati in acel moment la prasit, i-au sarit acestuia in ajutor. Au tabarât cu sapele pe cei doi ciobani, lovindu-i cu furie, pâna când acestia nu au mai miscat. Când si-au dat seama ca i-au omorât, Cloanta si fiul lui le-au interzis altor ciobani sa se apropie de locul crimei, au incarcat in caruta sapele, inclusiv levierul si bâta agresorilor si au plecat sa se predea la Postul de Politie Daneti. Baiatul cel mare al familiei a fost transportat la Spitalul de Urgenta Craiova si internat la Clinica de neurochirurgie.


Caprele, marul discordiei


La fata locului s-a deplasat o echipa de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Dolj, coordonata de un procuror al Parchetului de pe lânga Tribunalul Dolj. Prin porumbul proaspat prasit, anchetatorii au gasit cele doua cadavre intr-o balta de sânge, cu creierii imprastiati. Din primele cercetari a reiesit ca intre cele doua familii, ale caror terenuri erau despartite doar de un canal de desecare, mai avusesera loc conflicte, cauzate de faptul ca vacile si caprele fratilor Zainel ajungeau câteodata pe terenul familiei Cloanta. Aseara, Victor Cloanta si fiul sau au fost audiati la sediul Postului de Politie Daneti. „Facem cercetari cu privire la savârsirea infractiunii de omor deosebit de grav. Urmeaza sa stabilim conditiile in care s-a produs conflictul si apoi sa dispunem masurile corespunzatoare“, a declarat procurorul Eugen Niculeanu.


Zainel Adrian a lasat in urma sa doi copii, in timp ce fratele sau, Florin, avea nunta programata in luna octombrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII