11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalArmistitiul dintre aliati, rupt din nou

Armistitiul dintre aliati, rupt din nou

Un nou scandal a avut loc week-end-ul trecut in sânul Aliantei D.A.. In rolurile principale au fost unii dintre cei mai guralivi politicieni ai momentului. De la liberali, eternul critic al PD si al lui Traian Basescu, Ludovic Orban, pe când durul democratilor a fost vicepresedintele Cezar Preda.


Preda l-a luat in colimator pe ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur. Pedistul nu s-a ferit sa-l eticheteze pe Flutur drept demagog. „Este demagog pentru ca de la instalarea Domniei sale in functie a acaparat politic responsabilitatile la majoritatea directiilor agricole si silvice din România. Si-a asumat politic responsabilitatea primului val de gripa aviara si când nu i-a mai reusit un joc de imagine a incercat si incearca in continuare sa gaseasca vinovati in esaloanele 2 si 3. Aceasta este demagogie“, a spus Preda. El a avertizat „marea dezamagire“ numita Flutur sa nu se bucure prea mult ca a scapat de motiune, deoarece problemele din agricultura au ramas. „Flutur trebuie sa lase jocul de imagine si fuga de responsabilitate, aruncând-o pe oamenii din subordinea sa, si sa faca o treaba temeinica pentru ce s-a angajat“, a conchis Preda.


Reactia celui acuzat a fost destul de moderata, ministrul afirmând ca stie ca pozitia lui Preda nu reprezinta pozitia PD in ansamblul sau. „Resping acuzatiile lui Cezar Preda si socotesc ca aceste declaratii de week-end nu fac decât sa incurce actul de guvernare“, a replicat Flutur adaugând ca aliatii ar trebui sa stea alaturi si la greu. Daca ministrul a replicat destul de anemic, mult mai viguroasa a fost riposta unor filiale ale PNL. Gheorghe Stefan, presedintele organizatiei liberalilor din Neamt, a caracterizat afirmatiile lui Flutur ca nefondate, iar PNL Bistrita-Nasaud si PNL Suceava au cerut PD sa se delimiteze oficial de opiniile lui Cezar Preda. Bistritenii i-au invitat pe colegii lor democrati sa-si evalueze mai degraba propriii ministri, in loc „sa caute cu lumânarea conflicte in Alianta“.


Liberalii si coloana lui Basescu


In schimb, presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, si colegul sau de partid, deputatul George Scutaru, s-au aratat mai preocupati de influenta coloanei vertebrale a presedintelui Basescu asupra climatului politic autohton. Mai intâi, cei doi au observat ca au lipsit tensiunile in cursul ultimelor trei saptamâni. Scutaru a identificat si cauza acestei acalmii: „Datorita faptului ca Traian Basescu nu a mai avut timp de activitati politice majore si a trebuit sa se ocupe mai ales de sanatatea Domniei sale“. Orban a venit cu o explicatie alternativa. „S-ar putea sa fie si din cauza faptului ca doamna Udrea nu a avut acces la spital si nu a mai putut sa…“, a spus Orban, ramânând surprins ca explicatia sa nu e valida din cauza ca Udrea a reusit sa-l viziteze pe Basescu.


Dar acesta nu a fost singurul unghi de atac al lui Orban la adresa presedintelui. Viceprimarul Capitalei a declarat ca vizita la Paris a lui Basescu a fost de fapt un esec si ca acesta „mai are multe de invatat in diplomatie“. „Am vazut ca domnul presedinte fixeaza Parlamentului francez data la care trebuie sa dezbata ratificarea. Vizita nu a fost un succes. Presedintele a declarat public ca parlamentul francez va vota la 1 octombrie ratificarea. Francezii au spus clar ca vor vota ca nemtii, dupa raportul de monitorizare al Comisiei Europene“, a declarat Orban. Acesta a pus esecul vizitei in Franta pe seama lipsei de pregatire a acestor intâlniri si pe absenta unor consilieri de valoare in echipa prezidentiala.


„Nu accepta sa fie consiliat de oameni de calitate, dovada ca a fost parasit de aproape toti oamenii de calitate pe care ii avea in jur. In schimb, vad ca se lasa consiliat de «prieteni» de-ai mei, respectiv de domnul Timofte, de domnul Fulga“, a observat Orban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII