18.4 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj185 RON - taxa de bacalaureat pentru restantieri

185 RON – taxa de bacalaureat pentru restantieri

185 RON reprezinta taxa pe care trebuie sa o achite in acest an candidatii restantieri ai examenului de bacalaureat din anii anteriori.


Doar trei saptamâni ii mai despart pe absolventii claselor a XII-a de emotiile examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2006, timp in care Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) emite noi dispozitii. Potrivit unei adrese emise de MEC catre toate inspectoratele scolare din tara, candidatii picati la ultimele doua sesiuni ale acestui examen trebuie sa achite o taxa de bacalaureat in valoare de 185 RON. „Candidatii proveniti din invatamântul de stat, din promotiile anterioare si care au sustinut in anii anteriori de cel putin doua ori examenul de bacalaureat, se pot inscrie pentru sesiunile examenului de bacalaureat din 2006 numai cu achitarea taxei in valoare de 185 RON“, se precizeaza in adresa.


Taxa de bac impusa de minister


Despre aceasta suma de bani, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj spune ca, datorita diferentelor semnificative, a respectivelor taxe, de la un judet la altul, pentru acest an, MEC a stabilit ca taxa de participare a candidatilor picati la examenul de bacalaureat din anii anteriori sa fie unitara. „Taxa la bacalaureat pentru anul acesta a fost stabilita direct de Ministerul Educatiei, nicidecum de Inspectoratul Scolar. S-a hotarât, la nivel national, ca aceasta sa fie de 185 RON pentru toti elevii care nu au promovat in sesiunile anterioare si pentru cei proveniti din invatamântul particular“, a spus inspector scolar general adjunct al ISJ Dolj, prof. Geanina Chirigiu, totodata presedinte al comisiei judetene de bacalaureat. Potrivit acesteia, in Dolj, in sesiunea iunie 2006, vor sustine examenul de bacalaureat peste 6.000 de absolventi ai claselor a XII-a, la care se vor adauga si câteva sute de elevi picati din anii anteriori.


Graficul examenului


Probele orale


– Limba si literatura româna: 26 – 27 iunie;


– Limba moderna: 28 – 29;


Probele scrise:


– 3 iulie – Limba si literatura româna;


– 5 iulie – proba obligatorie a profilului;


– 6 iulie – o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii;


– 7 iulie – o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare.


– 10 iulie, pâna la ora 16.00, afisarea rezultatelor bacalaureatului, iar pâna la ora 20.00 – depunerea contestatiilor.


Rezultatele finale se vor afisa pe 14 iulie, iar sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat 2006 va incepe pe 21 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS