22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalURSS preia initiativa in Craiova

URSS preia initiativa in Craiova

Multe persoane asociaza sintagma URSS cu doctrina comunista. Câtiva tineri craioveni i-au dat insa alta insemnatate. Underground Rap South Squad este numele sub care activeaza o grupare de tineri ce asculta hip-hop.


Sunt tineri, exuberanti si pusi pe fapte mari. Câtiva craioveni, mari fani ai hip-hop-ului, s-au gândit sa intreprinda câteva actiuni care sa le promoveze genul muzical preferat. Gruparea s-a format in decembrie 2005 si de atunci a organizat concerte si lansari de albume.


Saptamânal, Subfix, Optic, MC El Ninio, MC Flaf, doi DJ – Human Kut si Sacrifice, componentii de atunci ai URSS, dadeau o petrecere, unde se asculta numai hip-hop, cântat uneori chiar de membrii gruparii sau de formatiile invitate. De-a lungul timpului, acestia au reusit sa aduca in Craiova reprezentanti ai mai multor case de discuri din Bucuresti, dar si nume grele ale hip-hop-ului românesc.


Rând pe rând, invitatii URSS au fost: Connect-R, DJ Undoo, DJ Dox, Rapparta, O bere si-un cui, Ilogic, precum si multi altii. De asemenea, doi dintre membrii URSS si-au lansat albumele de debut. Este vorba despre El Ninio, cu „Texte de sub Sud“, si Subfix, cu „Trak-tor“. Nici unul dintre cei doi artisti nu are contract cu o casa de discuri, motiv pentru care ambele albume au fost productii independente. In caz ca nu ati apucat inca sa ascultati muzica acestora, membrii URSS au tinut sa explice tematica pieselor lor.


„Noi nu vorbim de cartiere pentru ca nu traim viata din spatele blocului. De ce sa incep sa aberez ca ma prinde unul, ma bate, când nu se intâmpla asa ceva? Versurile noastre au o tematica politico-sociala. Mai avem si piese de dragoste“, a precizat Venon.


S-au despartit din prea multa prietenie


Initial, membrii gruparii aveau criterii de selectie foarte pacifiste.


„Cei care intrau in aceasta grupare trebuia sa fie super de treaba. Nu erau intrigi intre noi, nimeni nu vorbea pe nimeni pe la spate“, a spus Tipu’, unul dintre membrii fondatori ai gruparii. Tocmai pentru a pastra atmosfera de prietenie din cadrul gruparii, in luna aprilie a acestui an URSS s-a scindat. Câtiva membri au considerat ca au alte opinii decât restul grupului si si-au format o noua grupare, Urban Damage (UD).


La ora actuala, din UD fac parte doar Tipu’ si Cable, acestia intentionând sa organizeze câteva proiecte care sa se adreseze tot hip-hop-erilor. Totusi, fostii membri au ramas in relatii foarte bune cu amicii din URSS, continua sa mearga impreuna la concerte si petreceri, numai ca desfasoara activitati separate. Actualii componenti ai URSS – MC Choppo, MC Nud, Optic, MC El Ninio, MC Flaf, Venon – intentioneaza sa organizeze saptamânal o seara de hip-hop intr-un club craiovean.


Lectie de hip-hop


Baietii de la URSS au explicat ce inseamna curentul hip-hop. „In hip-hop sunt patru elemente distincte: DJ, MC, break-danceri si grafferi“, a spus Venon. Gruparii craiovene ii lipsesc insa break-dancerii, dar membrii nu considera ca acesta ar fi un dezavantaj pentru ca in Banie exista destule trupe de baieti care danseaza pe ritmuri de hip-hop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII