21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDa si nu pentru Lordi

Da si nu pentru Lordi

Eurovisionul din acest an a fost o mare surpriza. Numele – Lordi, cetatenia – finlandeza, muzica – rock, acestea sunt câteva dintre reperele câstigatoarei concursului Eurovision, desfasurat la Atena, in Grecia. Evenimentul a stârnit nenumarate controverse in rândurile muzicienilor din Europa, dar si din Craiova.


Pentru unii, motiv de satisfactie, pentru altii, ceva oribil si grotesc. Parerile sunt impartite in special intre cei care abordeaza acest gen de muzica si cei care cânta altceva.


Pentru Marius Popeanga, solistul vocal al trupei Avatar, care face parte din curentul rock, a fost ceva neasteptat.


„A fost foarte bine. Nu ma asteptam sa câstige chiar ei. Pentru formatiile care se axeaza pe muzica hard-rock este bine pentru ca au inceput sa se afirme incetul cu incetul. Lordi si-au facut treaba foarte bine si au dovedit ca au o muzica de calitate si pe lânga asta stiu sa faca si show când sunt pe scena“, a declarat Marius Popeanga.


Florin, componentul trupei Nopti Albe, se bucura si el ca au câstigat cei de la Lordi.


„Imi pare bine pentru rock, in general, ca au câstigat cei de la Lordi, dar nu cred ca europenii se vor indrepta spre acest gen de muzica. Cred ca au câstigat nu atât datorita stilului de muzica pe care il adopta, ci mai mult pentru show-ul pe care l-au facut“, a spus Florin.


Un show de exceptie


Solistii care vin din alte genuri muzicale nu au o parere prea buna despre rock.


„Din zona muzicala din care vin eu rock-ul nu se vede asa de bine decât in balade. Membrii acestei formatii finlandeze, Lordi, au gândit foarte bine participarea la Eurovision, axându-se pe show-ul de scena, care a fost destul de bine vazut de cei care au votat. Sunt convins ca datorita acestui lucru au câstigat. Reprezentantul nostru s-a descurcat foarte bine, a avut o voce excelenta, insa i-a lipsit cu desavârsire show-ul de pe scena. La participarea Luminitei Anghel s-a vazut foarte bine sustinerea celor de la Sistem“, a declarat Alin Pop, noul solist al trupei Etno.


Adrian Demetrian, fost concurent la „Big Brother“: „S-a schimbat publicul votant. Cred ca spectatorii au fost impresionati de spectacolul oferit de Lordi pe scena. Si reprezentantul nostru s-a descurcat onorabil. Consider ca ar fi meritat un loc pe podium, eu il vedem intre primii trei“. Artistul a precizat totusi ca nu crede ca industria muzicala româneasca va fi afectata de faptul ca Eurovisionul a fost câstigat de o trupa ce cânta rock.


Nici oamenii din miscarile rap nu au ramas indiferenti la aceasta surpriza. Ei considera ca acest lucru le-a oferit ocazia sa concureze, pentru a demonstra ca au totusi un cuvânt greu de spus in muzica.


„Daca ei au câstigat, noi de ce nu am avea sanse? Poate anul viitor va concura si o trupa de hip-hop la Eurovision“, a mentionat Tipu’, membru al Underground Rap South Squad din Craiova.


Cei de la Nihilistic privesc fenomenul cu indiferenta. Serban, tobosarul formatiei, nu prea este de acord cu ceea ce se intâmpla la Eurovision.


„Am urmarit foarte putin concursul si nu mi-a placut nimic. Nici spectacolul, nici formatia care a câstigat. Oricum, acolo e pe relatii, nimic nu se da pe voturi si nu cred ca ce s-a intâmplat va influenta in vreun fel industria muzicala de la noi. Iar formatia Nihilistic nu cred ca va avea mai multi fani doar pentru ca au câstigat Eurovisionul cei de la Lordi“, a spus Serban.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII