24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalActivitatea portuara - reluata in Bechet

Activitatea portuara – reluata in Bechet

Punctul de trecere a Frontierei Bechet-Oreahovo a fost deschis ieri-dimineata, fiind reluat traficul de marfuri si persoane. Cu toate ca in primele ore ale diminetii prin port trecusera zece tiruri, Tudor Radulescu, directorul general al SPET SHIPPING SA Bucuresti – Punctul de lucru Craiova, a declarat ca traficul in Vama Bechet nu a intrat pe fagasul normal, pentru ca majoritatea firmelor de transport nu au aflat de redeschiderea portului.


„In primele zile este mai slab traficul pentru ca majoritatea colaboratorilor nostri si firmele de transport nu au aflat ca portul s-a deschis. Ieri, când s-a reluat traficul, prin port au trecut zece tiruri, numarul acestora fiind in crestere“.


In mai putin de zece de zile de la retragerea apelor au fost rezolvate problemele de infrastructura, iar din port si de pe platforme au fost scoase aproximativ doua tone de namol. „S-a lucrat la foc automat pentru redeschiderea portului si reluarea traficului de marfuri si persoane. In doar câteva zile s-a refacut tot, infrastructura, instalatia electrica, tâmplaria, si s-au scos din port si de pe platforma peste 1.800 de kilograme de namol lasat in urma dupa retragerea Dunarii, iar apa din subsoluri a fost evacuata cu motopompele. La final s-a facut dezinfectia platformelor si birourilor perntru ca aproximativ 200 de persoane care lucreaza in port sa isi poata relua activitatea in conditii normale“, a precizat Tudor Radulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS