21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO noua teapa marca Podgoreanu

O noua teapa marca Podgoreanu

Ultima victima a caselor de schimb valutar SARALEX GRUP este un patron craiovean care a vrut sa schimbe 500 de euro ca sa dea salariile angajatilor sai.


Inca un craiovean a cazut victima ieri casei de schimb valutar SC SARALEX GRUP de la parterul Complexului Unirea. Patron este Alexandru Podgoreanu, cel care a detinut pâna nu de mult reteaua caselor de schimb valutar ALLROM. Acesta a reusit sa insele zeci de craioveni, cu sute de milioane de lei, oprind comisioane astronomice la fiecare tranzactie.


Comision de 100 de dolari la 500 de euro


Dan Mirea, patron din Craiova, trebuia sa dea ieri salariile angajatilor sai. Mirea a apelat la o rezerva de 500 de euro si s-a dus sa o schimbe la SARALEX. „Afara erau afisate pe un panou trei cursuri de schimb. La cumparare, vânzare si inca unul pentru cecuri. Erau trecute insa toate in linie. Nu erau rânduite pe coloane, cum ar fi fost normal, ca sa iti dai seama care curs corespunde indicatiei de deasupra. Mi-am zis ca primul, fiind mai mic, de 35.250 de lei, este la cumparare, deci al doilea, de 35.550, este la vânzare, si mi-am facut socoteala. Când mi-a dat banii casiera am vazut ca sunt mai putini decât socotisem. Imi oprise comision 100 de dolari la 500 de euro. In loc sa primesc 17.625.000 de lei, am primit 15.050.000 de lei. Am intrebat-o pe casiera si mi-a spus ca 35.550 de lei este de fapt valoarea de schimb pentru cecuri“, a povestit Mirea patania.


Vechea stratagema cu bonul


Mirea a cerut casierei sa-i restituie valuta. Casiera, Corina Danciu, a refuzat, sustinând ca i-a emis bon de casa si nu mai poate anula operatiunea. „Si eu sunt patron de firma si stiu ca se poate anula un bon de casa“, a spus barbatul. Mirea a insistat sa stea de vorba cu patronul. Casiera i-a dat numarul de telefon al unui anume domn Tanasescu, care i-a furnizat aceeasi poveste cu imposibilitatea anularii bonului.


Omul a sunat la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj. Un inspector i-a spus ca poate lasa o sesizare scrisa, dar l-a avertizat ca firma functioneaza legal. „Se pare ca firma respectiva este o cunostinta mai veche a celor de la OJPC. Mi-au spus ca stiu afisajul si ca este OK, schimbul valutar este scris cu litere de o schioapa“, a mai spus Mirea.


La fata locului a aparut si un echipaj al Sectiei de Politie nr.1 din Craiova. Politistii au promis ca vor face cercetari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII