21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCampanie pe spinarea sinistratilor

Campanie pe spinarea sinistratilor

Tara arde si deputatii se piaptana. Chestorul Camerei Deputatilor, deputatul PSD de Dolj, Valeriu Zgonea, vrea sa doneze calculatoarele, imprimantele si aparatele de copiat de care s-au plictisit parlamentarii sinistratilor din cele noua judete inundate.


Atunci când nu se cearta sau nu spun lucruri trasnite in parlament, deputatii dau cu nuca in perete de se zguduie peretii institutiei. Ultima gaselnita a pesedistilor pentru a mai câstiga ramasite din capitalul electoral pierdut la alegeri ii apartine deputatului de Dolj Valeriu Zgonea, care vrea sa blagosloveasca primariile localitatilor afectate de inundatii cu 25 de calculatoare, imprimante, faxuri, xeroxuri, birouri si scaune pentru linistea sinistratilor dornici sa joace un joc pe calculator sau sa trimita rudelor via fax imagini cu casele darâmate de ape. „Ideea a fost a mea, dupa ce in calitate de chestor mi-am adus aminte de listele cu bunurile care trebuia inlocuite. Am vorbit si cu domnul Bogdan Olteanu, presedintele Camerei Deputatilor, si a fost de acord sa le dam primariilor sinistrate pe baza situatiilor intocmite de Ministerul Administratiei si Internelor. Bunurile provin de la functionari si parlamentari, iar unele dintre calculatoare sunt uzate moral, sunt din 1995, dar daca li se face un upgrade pot fi folosite in vreun birou“, a declarat Zgonea. Intrebat de ce nu a avut o idee legata de ajutorarea sinistratilor cu bani strânsi din retributiile fiecarui deputat, Zgonea a invocat programul prea incarcat din parlament si reticenta colegilor fata de reactiile din presa. „Programul incarcat din parlament nu ne-a permis. Voiam sa facem o scrisoare catre fiecare deputat sa doneze o anumita suma de bani. Chiar daca am strânge banii, unde sa-i depunem si cine sa-i strânga? Chiar daca incearca sa ajute cumva, presa scrie rau despre acest lucru, iar ei devin reticenti“, a mai spus deputatul de Dolj, incercând sa explice sfiala feciorelnica a deputatilor in cazul ajutorului pentru miile de oameni loviti de nenorociri. Zgonea s-a laudat insa ca in cadrul grupului politic al PSD se va discuta saptamâna viitoare ca fiecare deputat sa contribuie cu 1-1,5 milioane de lei. Deputatul are si o explicatie pentru suma ridicol de mica. „Nu suntem noi cei mai bogati oameni din România. Ati vazut vreo firma de retail care sa ajute sinistratii?“, s-a plâns deputatul doljean, uitând ca parlamentarii sunt cei care reprezinta interesele alegatorilor si nu firmele private.


Case, nu calculatoare


Sinistratii din Rast, cea mai afectata localitate din Dolj, spun ca parlamentarii ar trebui sa se gândeasca sa le trimita lucruri de care au nevoie, nu calculatoare. „Mai bine ar fi daca ne-ar da câte un aragaz si ceva oale“, a spus Constanta Radu. „Ne-ar prinde mai bine un acoperis, o casa in care sa iernam, ca ne-au nenorocit si acum guvernantii isi spala pacatele cu calculatoare, mese si scaune“, le-a sugerat parlamentarilor Florea Belu. „Ce ne trebuie noua la tara calculator si scaune de parlamentar? Sa stea ei pe ele si noua sa ne dea tigla si caramida“, a spus Elena Marina, din Negoi. Obligat sa se descurce cum poate, primarul din Rast, Iulian Silisteanu, ar primi orice de la oricine. „Daca ne dau calculatoare e bine. Eu nu refuz nimic. In situatia in care suntem si buna ziua daca ne da cineva eu primesc. As lua si un tanc daca mi-ar da cei de la armata, i-as pune lama in fata si l-as face buldozer“, a declarat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII