17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalStudentii se distreaza de Ziua Muncii

Studentii se distreaza de Ziua Muncii

Ce fac studentii de 1 Mai? Unii profita de timpul liber pentru a iesi la un gratar, altii, mai cu dare de mâna, si-au permis sa-si prelungeasca vacanta de Paste si sa ramâna mai mult timp in vreo statiune turistica, iar o mica parte din ei, constiinciosi din fire, vor folosi timpul liber pentru a-si aprofunda materia (doar sesiunea bate la usa).


In mod traditional, de 1 Mai, studentii mergeau la mare, dar… in acest an, tinerii olteni au alte optiuni: o drumetie la munte este mult mai tentanta decât un bronzat pe plaja Marii Negre. In plus, pentru ca anul acesta 1 Mai cade luni, se poate vorbi de o adevarata vacanta. Cei mai norocosi sunt insa studentii facultatilor care au fost liberi in saptamâna dupa Paste. Asa ca ar fi fost cu adevarat pacat sa nu profite din plin de atâtea zile libere. „Merg cu un grup de prieteni la munte. Unul dintre noi a reusit sa inchirieze o cabana si nu ne va costa prea mult. Ne incarcam bateriile ca dupa aceea urmeaza sesiunea“, a spus David, student in anul I la Facultatea de Drept din Craiova.


De fapt, când vine vorba de distractie, studentii olteni devin foarte inventivi si gasesc solutii chiar daca nu dispun de un buget generos. Un gratar in aer liber poate compensa o excursie la munte. In plus, conditia esentiala pentru a te bucura din plin de câteva zile libere nu este locatia, ci oamenii de lânga tine. „Nu plec nicaieri de 1 Mai, dar duminica (azi – n.r) merg la un gratar la Bucovat. Ne adunam toata gasca, suntem vreo zece, si o sa ne distram pe cinste“, a declarat Cristi, student in anul III la ISE. Bineinteles ca fiecare persoana foloseste timpul liber dupa bunul plac. Astfel, cele mai cochete studente vor profita de zilele libere pentru a-si imbunatati look-ul. „Cred ca voi profita de zilele astea pentru a merge la sala, mi-am facut deja o programare la cosmetica si sper sa pot colinda magazinele pentru o repriza de cumparaturi. La gratar nu voi merge si nici nu voi pleca in vreo excursie, dar voi iesi intr-un club sa sarbatoresc Ziua Muncii“, a spus Alina, studenta la doua facultati, Drept si Litere.


Unii mai si invata


Nu toti studentii se gândesc doar la distractie. Cei mai constiinciosi planuiesc sa profite de timpul liber pentru… a invata. „Nu plec nicaieri de 1 Mai pentru ca trebuie sa ma pregatesc pentru licenta. Este adevarat ca pâna acum am profitat de fiecare vacanta pentru a ma destinde, dar a venit timpul sa mai si invat“, a spus Amalia, studenta in ultimul an la Facultatea de Chimie. Altii incearca sa combine utilul cu placutul, adica sa mai arunce din când in când un ochi si pe vreun curs, dar majoritatea celor intervievati au recunoscut ca in noaptea dinainte de examen se invata cel mai bine. „Am incercat sa mai citesc câteva cursuri in vacanta pentru ca am un colocviu pe 6 mai, dar nu prea mi-a iesit. Tot mai bine se invata sub stres, cu o noapte inainte de examen“, a marturisit Marian, student in anul trei la Facultatea de Horticultura.


Si pentru ca vor avea liber, si scolarii si-au facut planuri pentru a petrece Ziua Muncii. Bucurosi ca vor scapa de o zi de scoala, acestia stiu cu exactitate ce nu vor face in cele trei zile libere: nu vor pune mâna pe nici o carte, dar vor petrece cât mai mult timp cu prietenii.


Oferte pentru toata lumea


Ofertele agentiilor de turism pentru aceasta perioada sunt foarte tentante si generoase, oferindu-va posibilitatea de a vizita atât tara noastra, cât si tari europene sau exotice. Daca sunteti iubitori ai litoralului românesc, agentia ALFA si OMEGA va ofera cazare in statiunea Eforie Nord la hotel de trei stele, unde pentru doua nopti, mic dejun si acces la fitness, jacuzzi si piscina veti plati suma de 450 RON pentru doua persoane. In statiunea Mamaia puteti beneficia de un pachet promotional, astfel ca, pentru trei nopti de cazare la un hotel de cinci stele, veti achita suma de 45 de euro/zi/persoana si veti primi gratuit, din partea hotelului, inca o noapte de sedere. Oferte pentru litoralul românesc vin si din partea agentiei Touropa, care va propune ca loc de odihna statiunea Costinesti, unde, la un hotel de doua stele, in perioada 28.04-1.05.2006, veti plati pentru un loc in camera dubla 35 RON/zi, iar pentru o camera single pretul este de 50 RON/zi. La cerere se poate servi masa in regim de bonuri valorice, preturile fiind de 37,5 RON/zi (demipensiune), respectiv 62 RON/zi (pensiune completa). Pentru un pachet de patru nopti, ultima noapte, respectiv 1 Mai, este gratuita. Daca doriti confort sporit, puteti alege un hotel de cinci stele din statiunea Mamaia, aici preturile variind intre 120 de euro/noapte pentru un apartament si 65 de euro/noapte pentru o camera single. Pentru o camera dubla, la acelasi hotel, pretul este de 80 de euro/noapte. Toate tarifele includ si mic dejun.


Sejururi in Egipt si Bulgaria


Daca doriti sa renuntati la rutina cotidiana si sunteti amatori de explorare a locurilor exotice, agentia ALFA si OMEGA va ofera sansa de a vizita Tunisia. Aici puteti opta pentru hoteluri de trei, patru, respectiv cinci stele, in functie de banii de care dispuneti si de confortul de care vreti sa beneficiati. La un hotel de trei stele veti plati 229 de euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti, demipensiune si transport cu avionul. Pentru aceleasi facilitati, dar cu cazare la hotel de patru stele, veti achita 289 de euro/persoana, iar la un hotel de cinci stele 349 de euro/persoana. Aceeasi agentie va propune ca destinatie si Egiptul, unde la un hotel de trei stele pretul este de 339 de euro pentru sapte nopti de cazare si demipensiune, iar daca doriti sa va prelungiti sejurul cu o saptamâna, veti achita 99 de euro/persoana.


Propuneri de a calatori in strainatate sunt facute si de agentia Touropa, care va invita in Bulgaria, in perioada 28.04-20.05, unde preturile variaza intre 45,50 euro/zi/persoana pentru un loc in camera dubla cu vedere la parc, iar costul unei camere duble cu vedere la mare este de 48 de euro/zi/persoana. Un apartament pentru doua persoane tot cu vedere la parc sau la mare poate ajunge la pretul de 110,5, respectiv 115,50 euro/zi. Tarifele contin si mic dejun. La hotelurile de patru stele preturile sunt cuprinse intre 41,5, pentru un loc in camera dubla si 100,5 euro, pentru un apartament de doua persoane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS