11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSprijin pentru satenii din Rast

Sprijin pentru satenii din Rast

Reprezentantii Sindicatului Invatamântului Preuniversitar Dolj si cei ai Sindicatului Universitar din Craiova si-au unit ieri fortele pentru a-i sprijini pe sinistratii din Rast. Obiectivul actiunii umanitare consta in strângerea de fonduri, atât pentru colegii de breasla – profesori, invatatori si educatori -, cât si pentru copiii din zona, scolari si prescolari. „Facem un apel colegial, atât la cei din sistemul educational, cât si din afara lui, sa ne sprijine in actiunea noastra, pentru a putea strânge cât mai multe fonduri utile continuarii procesului educational“, a spus presedintele SIP Dolj, profesor Ion Bebe Cepoi. Potrivit vicepresedintelui SIP Dolj, profesor Constantin Lungulescu, sindicalistilor din invatamântul preuniversitar, in aceasta campanie umanitara, li s-au alaturat si reprezentantii Sindicatului Universitar care, pentru inceput, au donat in contul sinistratilor suma de 78 de milioane de lei.


„Preconizam sa strângem in jur de 400 de milioane de lei, bani cu care vom demara lucrarile de constructie a unui nou spatiu de invatamânt. Mai mult decât atât, vom incerca sa refacem toate dotarile – calculatoare, mobilier, material didactic – care au existat odinioara“, a completat vicepresedintele SIP Dolj, profesor Constantin Lungulescu. Potrivit sursei citate, membrii Sindicatului Universitar vor pune la dispozitie, pe lânga banii virati in cont, forta de munca si materiale de constructie pentru ridicarea de noi spatii de invatamânt. „Pentru cei peste 80 de prescolari din Rast vom amenaja o noua gradinita. Acest lucru are prioritate, deoarece in prezent micutii impreuna cu câteva cadre didactice invata in corturi“, a precizat Lungulescu.


MEdC ii ajuta pe scolarii si prescolarii din Rast


O delegatie a Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) alcatuita din consilierul ministrului pe probleme de invatamânt preuniversitar, prof. Corina Chertez, si consilierul ministrului pe probleme de invatamânt, prof. Andreea Dobrican, a fost prezenta ieri in localitatea doljeana Rast. „MEdC va deschide un cont special pentru sinistrati, in care toti doritorii vor putea sa vireze diverse sume de bani. Nu ne asteptam sa gasim la Rast o asemenea tragedie. Prioritatea numarul unu va fi montarea unui cort mare pentru ca micutii, prescolarii din aceasta zona, sa poata invata cât de cât carte. Copiii sunt foarte mici si nu pot sta departe de parintii lor. Totodata, vom strânge manuale, rechizite scolare si alte materiale educationale si le vom aduce acestora“, a spus consilierul Corina Chertez, din cadrul MEdC.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS