16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSute de oameni au ramas fara apa de sarbatori

Sute de oameni au ramas fara apa de sarbatori

Sute de oameni care traiesc in cartierele marginase sau chiar in centrul oraselor din Valea Jiului au ramas fara apa potabila, dupa ce Regia de Apa a debransat blocurile in care se afla rau-platnicii. Cei mai multi oameni, care au fost afectati de aceasta masura, locuiesc in Cartierul 8 Martie din orasul Petrila, iar apa le-a fost oprita din luna ianuarie. „Suntem la capatul puterilor. Noi ne platim apa, dar suferim din cauza celor care au datorii. Aici sunt zeci de copii si apa o aducem de la niste cismele, dar nici de acolo nu ne mai dau voie acum“, a spus Marcel Tescan, locatar al blocului 33 din Cartierul 8 Martie.


De câteva luni, sute de locuitori ai acestui cartier aduc apa ca sa se spele de la cismelele pe care au fost nevoiti sa le gaseasca in cartierele cu case, dar acum li s-a spus ca nu mai au voie nici de acolo, decât daca vor plati.


Oamenii din blocurile turn 26, 27 si 33 din Cartierul 8 Martie locuiesc in aceste conditii de mult timp, chiar daca autoritatile locale au cerut debransarea punctuala a celor cu datorii si au investit in aceste locuinte. „Noi am cerut ca fiecare om care plateste sa fie din nou bransat si numai datornicii sa suporte consecintele, pentru ca, din banii publici, am reusit sa reparam instalatiile interioare si toti acesti oameni au apometre care le contorizeaza consumul“, a precizat Dumitru Rascolean, viceprimarul orasului Petrila.


Masura debransarii rau-platnicilor de la reteaua de apa potabila a fost dictata de conducerea Regiei Autonome a Apei Valea Jiului, pentru ca sumele acumulate ca datorii au fost foarte mari, insa acest lucru i-a afectat si pe cei fara datorii. Acum, conducerea RAAVJ spune ca va bransa in câteva zile oamenii care luni intregi au stat fara apa potabila din vina vecinilor.


Datoriile abonatilor ce locuiesc in scarile de bloc debransate se ridica la peste 800.000 de lei noi, in timp ce datoriile totale de recuperat de la toti consumatorii din Valea Jiului depasesc 22.000.000 de lei noi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS